8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul eşec usturător pentru Amariei

Primul eşec usturător pentru Amariei

Handbalistele de la SCM Craiova au pierdut la zece goluri diferenţă partida de la Braşov.

După jocul bun din prima etapă a Ligii Naţionale, când au remizat cu HC Zalău, handbalistele de la SCM Craiova au înregistrat vineri, în deplasare, primul eşec din acest sezon. Oltencele au fost învinse de Corona Braşov cu scorul de 38-28, după ce la pauză gazdele aveau doar două goluri avans (17-15). Prima repriză a fost extrem de echilibrată, dar în partea secundă gazdele au dominat jocul, iar ultimele zece minute au fost dezastruoase pentru elevele lui Carmen Amariei, care au primit gol după gol. Oltencele au reuşit să marcheze mai mult din faze fixe, adică din loviturile de la 7 metri, acolo unde experimentata Roxana Han a executat fără greşeală.
De data aceasta, forcingul din ultimele 15 minute de joc nu a mai aparţinut oltencelor, aşa cum dorea antrenoarea Amariei, ci formaţiei braşovene, pregătită de Aurelian Roşca. Pentru SCM au evoluat: Munteanu, Nichita, Goran (3 goluri), Gogoriţă (8), Ianaşi (4), Dincă (5), Cioaric, Apipie (1), Han (5), Florică,  Snopova.  Etapa viitoare, SCM Craiova va primi vizita nou-promovatei Cetate Deva.

Anca Amariei, suspendată de FRH

Clubul SCM Craiova a fost înştiinţat, vineri, de către Federaţia Română de Handbal (FRH) că jucătoarea Anca Amariei, sora antrenoarei Carmen Amariei, este suspendată pe motiv nu s-a achitat taxa de transfer către Federaţia Europeană. Conform Handbalvolei, situaţia va fi analizată de FRH şi cel mai probabil marţea viitoare se va lua o decizie. SCM poate pierde cu scorul de 10-0 (la „masa verde“) meciul cu HC Zalău, din prima etapă, pentru că ar fi folosit o sportivă fără drept de joc. Pe teren, Craiova şi Zalău au fost egale, scorul fiind de 23-23.
Promiţând că va oferi mai multe informaţii prin intermediul unui comunicat de presă, directorul clubului SCM, Bogdan Bălan, a menţionat că în carnetul lui Anca Amariei ultima echipă este Baia Mare, nu echipa din Franţa unde se ştia că handbalista a evoluat ultima dată. Bălan mai crede că SCM Craiova nu poate pierde meciul cu Zalău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS