21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova contra Craiova, la Severin

Craiova contra Craiova, la Severin

Tensiunea a atins cote maxime în Bănie şi chiar în Oltenia, dacă ţinem cont de faptul că cele două formaţii ale Craiovei şi-au împărţit oarecum fanii. Sâmbătă, de la ora 20.00 (netelevizat), pe stadionul „Municipal“ din Severin, în cadrul etapei a doua din Liga a II-a, seria 2, FC Universitatea va primi vizita echipei CS Universitatea, un moment mult aşteptat de ambele tabere, începând cu staff-ul administrativ, tehnic şi terminând cu jucătorii şi suporterii fiecărei grupări. Optimismul se regăseşte la fiecare club, iar un egal nu ar conveni nici unei combatante, aşa că va fi un meci de care pe care, în care orgoliile şi ambiţiile vor garanta spectacolul.
Invitaţi la emisiunea „Ora de sport“ de la Radio Sud şi GdS TV, căpitanul echipei FC Universitatea Craiova, Mădălin Ciucă, şi „secundul“ Dragoş Bon, au afirmat că se aşteaptă la o atmosferă extraordinară şi „leii“ vor fi cei care vor sărbători victoria la sfârşitul confruntării.
„Atmosfera a fost foarte frumoasă la Vâlcea, am cântat cu suporterii după meci şi după ne-au însoţit până la Craiova, unde lumea ne făcea cu mâna de pe trotuar. M-am simţit minunat printre suporteri şi cred că toţi colegii mei pot spune acelaşi lucru. Mă aştept ca la Severin să fie tot stadionul cu noi, pentru că 95 la sută dintre suporteri ţin cu leul, nu cu CS Craiova. Când se va scanda «Ştiinţa, Ştiinţa» noi vom fi cei care ne vom simţi bine, pentru că noi suntem olteni. La ei în echipă sunt doar doi sau trei craioveni, în rest sunt din toată ţara. Sunt sigur că ne vom impune şi mi-aş dori să câştigăm la o diferenţă cât mai clară“, a spus Mădălin Ciucă.
„Nu am câştigat Cupa României, dar ataşamentul suporterilor s-a văzut imediat după jocul de la Vâlcea. Abia aştept meciul de sâmbătă (mâine – n.r.), de la Severin, cu CSU. O să vedeţi că tot stadionul va ţine cu noi, pentru că Ştiinţa este numai una şi aia e FC Universitatea. La meciul clonei cu Bistriţa au fost 12.000 de spectatori în tribune, dar oamenii au venit la meci din curiozitate şi de dor de fotbal, nu că s-ar identifica cu această echipă a primăriei. Dacă am juca acest meci cu CSU pe «Ion Oblemenco» s-ar vedea imediat cu cine ţin craiovenii. Nu ne-am luat măsuri asupra vreunui fotbalist de-al lor, important este să ne impunem noi jocul nostru şi victoria va veni de la sine“, a spus Bon, dându-i replica lui Silvian Cristescu la insinuarea făcută la adresa lui Marcel Iancu, preşedintele FCU: „Noi să le punem lor strâmbe cu arbitrii? Păi noi avem relaţie la FRF şi LPF? Până acum ne făceau săraci, acum cred că avem bani pentru prostii? Sunt aberaţii“.

Lincar: Vrem să ne apropiem victoria

Acelaşi optimism se regăseşte şi în tabăra celor de la CS Universitatea Craiova. După ce, la conferinţa de presă de joi, Silvian Cristescu, Nae Ungureanu, Zeno Bundea şi Gabriel Velcovici au spus răspicat că echipa merge să câştige la Severin, vineri a venit rândul antrenorului Erik Lincar să puncteze că obiectivul alb-albaştrilor este obţinerea celor trei puncte puse în jocul cu FCU. „Va fi un joc cu o încărcătură mare pentru ambele echipe. Sunt două formații care nu se simpatizează. Noi avem unele probleme de efectiv, dar cei care vor intra au datoria să facă un joc foarte bun, astfel încât să ne apropiem victoria“, a declarat Erik Lincar pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.
Pentru acest joc, CS Universitatea Craiova nu va putea conta pe căpitanul Adrian Ionescu și Daniel Oprița, ambii suspendați ca urmare a cartonașelor roșii primite în meciul de Cupă de la mijlocul acestei săptămâni, de la Târgovişte.
Pentru că acest joc este considerat „cu grad preliminar ridicat de risc“, organizatorii au anunţat ieri că peste 160 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Mehedinţi şi Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti“ Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de pe stadionul „Municipal“ din Severin.
De adversari dificili vor avea parte şi celelalte formaţii oltene prezente în eşalonul secund. FC Olt Slatina se va deplasa la Mioveni, o echipă rănită după umilinţa din runda trecută de la Motru. Tot pe teren străin vor evolua şi „minerii“ lui Ştefan Nanu, mai exact la Bistriţa, cu Gloria, echipă care a demonstrat în partida cu CSU Craiova, de pe „Ion Oblemenco“, că traversează o perioadă excelentă. În ceea ce o priveşte pe CSM Vâlcea, trupa lui Claudiu Niculescu va primi vizita orădenilor de la FC Bihor, şi ei aspiranţi la locurile fruntaşe ale seriei a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS