10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUcraineanca Snopova întăreşte semicercul echipei SCM

Ucraineanca Snopova întăreşte semicercul echipei SCM

Transferul mult aşteptat de antrenoarea Carmen Amariei s-a realizat! Ucraineanca Yulia Snopova (28 de ani) a lăsat Turcia şi a ales SCM Craiova.

Încă de luna trecută, după încheierea turneului amical „Cupa Craiovei“, câştigat de handbalistele de la SCM Craiova, antrenoarea Carmen Amariei declarase că mai are nevoie de o jucătoare, pentru postul de inter. Săptămâna trecută a început campionatul, dar transferul unui inter nu se realizase. Evoluţia echipei din meciul cu Zalău (scor 23-23) a arătat că ar mai fi nevoie de o jucătoare pe acest post.
Aşteptarea a luat sfârşit. Marţi seară a ajuns în Bănie ucraineanca Yulia Snopova. Jucătoarea, în vârstă de 28 de ani, evoluează pe postul de inter, are 1,83 metri, iar ultima dată a evoluat în Slovacia la echipa Iuventa Michalovce, care a ieşit campioană.
Snopova a efectuat ieri-dimineaţă vizita medicală, apoi a făcut primul antrenament alături de noile sale colege. Jucătoarea, care face parte din naţionala Ucrainei, a fost foarte aproape de un transfer la o echipă din Turcia, dar a ales până la urmă echipa olteană. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, a motivat de ce a ales SCM: „Am fost în negocieri cu echipa din Craiova cam două luni, dar am mers la o echipă din Turcia. Nu m-a mulţumit totul acolo, deoarece era o echipă cu multe tinere, şi am avut un sentiment că nu este locul meu acolo şi am acceptat oferta celor de la Craiova. Nu ştiu nimic despre echipă, dar o cunosc pe antrenoarea Carmen Amariei. Sper să fiu utilă. Jucătoarele m-au primit foarte bine la prima şedinţă de pregătire“.

Ratează meciul
cu Braşov

Din păcate, Yulia Snopova nu va putea juca în primul meci, cel de mâine, din deplasare, cu Corona Braşov, pentru că Ucraina nu face parte din UE, iar oficialii clubului au anunţat că durează mai mult formalităţile.
Jucătoarea din Ucraina a ajuns la SCM după ce consiliul local a aprobat o rectificare bugetară pentru clubul condus de Bogdan Bălan. De altfel, Gabriel Bârcină, antrenor secund al formaţiei din Bănie, a mulţumit ieri primăriei şi consiliului local pentru sprijinul acordat.
Referitor la meciul de la Braşov, Bârcină a spus că echipa merge să câştige un punct sau chiar trei: „Sper să facem un joc bun şi să ne întoarcem cu punct sau chiar cu puncte. Din păcate, avem două probleme de lot, Andreea Ianăşi şi Andreea Pătuleanu, şi nu ştim dacă pot fi recuperate până la plecarea spre oraşul de sub Tâmpa.
Revenind la Snopova, jucătoarea, care are şi un site oficial foarte bine pus la punct, a mai evoluat în carieră la Iuventa Michalovce (SVK), Maliye Milli Piyango (TUR), H.A.C. Handball (FRA), HC Smart (UKR), HC Dnepryanka Kherson (UKR). Pe postul de inter la SCM mai evoluează trei jucătoare: Anca Amariei, Alexandra Gogoriţă şi Andreea Pătuleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS