14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportI-am învins pe turci... la orientare

I-am învins pe turci… la orientare

Sportivii secţiei de orientare de la CS Universitatea Craiova au adăugat în palmaresul clubului noi medalii la competiţiile la care au participat săptămâna aceasta.
Cele mai importante rezultate au fost obţinute de Ionuţ Zincă şi Veronica Minoiu, care s-au impus la Campionatul Sud-Est European găzduit de localitatea vâlceană Călimăneşti. „După ce la fotbal România a pierdut în faţa Turciei, noi putem vorbi de o victorie, dar la… orientare, unde sportivii noştri i-au depăşit pe cei turci“, a spus antrenorul Emilian Minoiu. În ultimele zile ale Festivalului Internaţional de Orientare de la Râmnicu Vâlcea, sportivii de la CS Universitatea Craiova au obţinut 12 medalii de aur, trei de argint şi două de bronz.
În altă competiţie, „World Ranking Event“, craiovenii au obţinut trei medalii de aur prin Veronica Minoiu (senioare – medie distanţă) şi prin Ionuţ Zincă – învingător atât în proba de lungă distanţă, cât şi în cea de medie distanţă.
În Campionatul Sud-Est European, oltenii au repetat evoluţiile bune din anii precedenţi şi au strâns trei medalii de aur şi una de argint. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere Andra Anghel, Veronica Minoiu şi Ionuţ Zincă în proba de medie distanţă la tineret, senioare, respectiv seniori. Argintul a fost obţinut în proba de lungă distanţă – tineret de Andra Anghel. În proba de ştafetă, Craiova a cucerit o medalie de aur la senioare – Veronica Minoiu, Andra Anghel şi Irina Maiorescu (UNEFS Bucureşti) şi locul doi la seniori – Daniel Barkasz, Simion Suciu (Miercurea Ciuc) şi Ionuţ Zincă. În Cupa Ţărilor Latine, Andra Anghel şi Veronica Minoiu au obţinut medalii de aur în proba de medie distanţă la tineret şi senioare. În proba de lungă distanţă, Andra Anghel a obţinut argintul, iar Veronica Minoiu bronz. Probele de medie şi lungă distanţă din cadrul Campionatelor Naţionale au fost dominate la tineret şi seniori de reprezentanţii CSU Craiova. Andra Anghel şi Ionuţ Zincă au obţinut câte două medalii de aur, iar Veronica Minoiu o medalie de aur la medie distanţă şi una de argint la lungă distanţă. Două medalii de argint a obţinut Alexandru Bledea (tineret), iar Emi Minoiu, la juniori II, a primit medalia de bronz în fiecare probă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS