13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii, noii idoli ai copiilor craioveni

Baschetbaliştii, noii idoli ai copiilor craioveni

http://www.youtube.com/watch?v=HsjVhO3bINM

Suporterii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova au venit în număr mare la prezentarea echipei, în Piaţa „Mihai Viteazul“. Unii dintre ei au plecat acasă cu mingi de baschet, autografe pe postere, şepci, iar un norocos a primit tricoul de joc al lui Rade Dzambic.

Prima ediţie a Basketball Day (Ziua Baschetului) organizată duminică seară în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova a adunat un număr mare de spectatori, majoritatea copii şi tineri. Unii dintre ei au venit să participe la competiţia de streetball, alţii să arunce la coş, iar ceilalţi au urmărit momentele artistice de muzică şi dans. Punctul culminant al serii a fost prezentarea echipelor de baschet de la clubul craiovean. Mai întâi au urcat pe scenă tinerele componente ale echipei feminine SCM-CSS şi antrenorul lor, Daniel Vasile, apoi prezentatorul Dan Păsărin i-a invitat în scenă pe baschetbaliştii pregătiţi de Andelko Mandic şi Milan Nisic. Fiecare dintre jucători a fost prezentat cu apelative cum ar fi „fantasticul“, „formidabilul“, „teribilul“, „supertrăznetul“, „excepţionalul“, „uluitorul“. Cele mai multe aplauze le-au primit Travis Bureau – „americanul zburător“, Rade Dzambic şi Ionuţ Drăguşin. Jucătorii au urcat pe scenă cu mingi de baschet în mână, pe care le-au aruncat în public.
Componenţii lotului au declarat la unison că sunt uimiţi de câtă lume a fost prezentă şi cu câtă dragoste au fost primiţi.

Bogdan Popescu: Sunt aproape de retragere şi vreau o medalie

„Incredibil! Le mulţumim fanilor că au venit în număr aşa mare. Sunt onorat şi le promit că vom lupta să câştigăm toate meciurile“, a spus „Turbo“ Rade Dzambic. „Vorbeam cu un coleg şi îmi spunea că e nesperat de multă lume. Nu ştiam că oraşul Craiova a devenit un centru de baschet. S-au făcut investiţii mai mari ca anul trecut, a devenit mai bună (echipa – n.r.). Noi suntem din diferite oraşe şi ţări, dar cu toţii vrem performanţă. Eu nu mai am mulţi ani de jucat, cariera mea este pe sfârşite şi de aceea am ales un proiect în care se vrea performanţă. Că e campionat, Cupa României, Cupa Balcanică, ar fi extraordinar. Noi o să facem orice putem să câştigăm ceva“, a spus nou-venitul Bogdan Popescu.
Managerul Marius Toma s-a bucurat că acţiunea a fost pe placul craiovenilor: „Ne-am atins obiectivul de a aduce baschetul în inima oraşului, gândindu-ne la faptul că anul trecut spectatorii au fost inima rezultatelor bune. Credem că meritau acest lucru. Baschetul este pe un drum bun, este la el acasă, într-un oraş cu cea mai frumoasă sală din ţară şi cu cei mai tari fani“.
Antrenorul Andelko Mandic crede că suporterii veniţi în Piaţa „Mihai Viteazul“ trebuie atraşi spre Sala Polivalentă, iar acest lucru nu poate fi făcut decât prin rezultate bune obţinute de echipa pe care o pregăteşte. „Am avut o seară minunată, foarte mulţi oameni au venit să ne susţină, sper că şi atunci când vom juca sala va fi plină. Oamenii vin la meciuri și pentru că avem rezultate bune, sper să avem un sezon bun, să nu îi dezamăgim, nu avem nici un motiv să nu jucăm baschet de calitate“. Tehnicianul sârb nu a putut uita de problemele de lot pe care le are, mai precis trei jucători sunt accidentaţi, Drăguşin, Kovac şi Mocanu. „În acest moment avem câteva probleme, jucători accidentaţi, dar sper să ne revenim până pe 21, când vom juca prima partidă oficială. Ne aşteaptă un debut greu de sezon, nu mai puţin de 11 meciuri în 40 de zile, în campionat, cupă şi Liga Balcanică“.

Kovac, indisponibil
cel puţin o lună

Referitor la problemele lui Ionuţ Drăguşin şi Mirko Kovac, pe site-ul oficial al secţiei de baschet, baschetcraiova.ro, au apărut ieri noutăţi, iar veştile nu sunt îmbucurătoare. Mai precis, Kovac va fi operat mâine la degetul inelar de la mâna stângă şi va fi indisponibil între patru şi şase săptămâni, iar Drăguşin a plecat la Bucureşti, pentru a fi supus unui control amănunţit, întrucât accidentarea suferită săptămâna trecută la Târgu Jiu, în partida cu Timba Timişoara, este mai gravă decât părea iniţial. Lotul craiovean va pleca astăzi în Serbia, unde va participa la o serie de patru meciuri amicale. Acolo vor veni şi cei doi estonieni din echipă, Hallik şi Sokk, care în weekend au obţinut calificarea la turneul final al Campionatului European cu echipa lor naţională. Un fost jucător din sezonul trecut al echipei craiovene, Darko Habus, a semnat un contract cu o echipă din Irak, conform Totalbaschet.ro.

Eşec usturător
la Alexandria

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au susţinut sâmbătă primul amical din pauza competiţională, la Alexandria, în compania colegei de Liga Naţională, CSBT. Oltencele au fost învinse cu scorul de 101-38. „Fetele noastre, majoritatea junioare, s-au pierdut, mai ales că în echipa din Alexandria au evoluat şi patru jucătoare din SUA. Lunea viitoare este programat al doilea amical, la Craiova“, a spus antrenorul Daniel Vasile. Referitor la acţiunea de duminică din Bănie, Vasile a apreciat că „a venit multă lume care are tangenţă cu baschetul, iar copiii încep să practice acest sport în urma unor astfel de evenimente“.

Loturile echipelor
de baschet

Masculin (SCM-U): Viorel Mocanu, Cătălin Petrişor, Bogdan Popescu, Mirko Kovac, Nemanja Maric, Sten Sokk, Ionuţ Drăguşin, LeVar Seals, Travis Bureau, Rade Dzambic, Reinar Hallik, Marius Ciotlăuş, Andrei Damian, Mihai Gavrilă. Antrenori: Andelko Mandic (principal), Milan Nisic (secund).
Feminin (SCM-CSS): Miruna Minculeasa, Izabella Tinca, Janina Ninu, Irina Moţăţeanu, Andreea Gliga, Clara Smarandache, Maria Magla, Daria Niţă, Raluca Matei, Andreea Olteanu, Luiza Pirnea, Irina Jugănaru, Maria Bogea, Dominique Gherghe. Antrenor: Daniel Vasile. Managerul secţiei: Marius Toma. Organizator de competiţii: Lucian Pretorian. Marketing: Cătălin Gârleanu.

Câştigătorii de la streetball

masculin: echipa Graşii (categoria 14-18 ani), echipa Ciuc (peste 18 ani), echipa Flower Power (sub 14 ani).
feminin: echipele Foxes (+18 ani) şi Champions (sub 14 ani).
La start s-au adunat 36 de echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS