Acasă Sport „Meciul cu CSU nu este derbi“

„Meciul cu CSU nu este derbi“

Mijlocaşul formaţiei FC Universitatea Craiova, Eugen Rioşanu, a afirmat că i s-a îndeplinit un vis prin „înrolarea“ la FC Universitatea Craiova şi că speră să pună umărul la revenirea echipei în prima ligă. „Mă bucur nespus de mult că voi îmbrăca tricoul Universităţii Craiova. Eu mi-am făcut junioratul la Şcoala de Fotbal «Gică Popescu», dar întotdeauna am ţinut cu Universitatea. Am visat să joc la această echipă, iar acum mi s-a împlinit dorinţa. Este o onoare şi o obligaţie totodată să pun umărul la revenirea echipei pe prima scenă. În ceea ce priveşte concurenţa, nu mă tem deloc, mă voi pregăti cât pot de bine şi sper să dau randamentul scontat când se va apela la serviciile mele“, a spus Eugen Rioşanu, pentru GdS.
Mijlocaşul slătinean de 28 de ani, transferat de la Alro, s-a arătat mulţumit de ceea ce a găsit la gruparea antrenată de Nicolo Napoli, punctând că lotul este foarte bine pregătit şi capabil să lupte pentru locurile promovabile. „În ciuda greutăţilor pe care le-am întâmpinat la Craiova ne-am pregătit foarte bine, dovadă fiind şi rezultatele înregistrate în amicale şi în jocul din Cupa României, cu SCM Argeş, care va fi noua echipă fanion a Piteştiului. Cunosc foarte bine această serie şi pot spune că avem un lot valoros şi capabil să termine pe primele locuri. Toţi cei care am venit la echipă nu ne gândim decât la promovare şi vom da totul să ne atingem obiectivul. Cu ajutorul suporterilor, care au fost minunaţi marţi seară, la Piteşti, şi cu experienţa lui Nicolo Napoli, eu zic că avem mari şanse de reuşită“, a spus „Rio“.

„Locul nostru
e pe «Oblemenco»“

Eugen Rioşanu este nerăbdător să înceapă campionatul, dorindu-şi cu ardoare să bifeze victorii în primele două etape, cu Olimpia Satu Mare şi cu CS Universitatea Craiova, considerând că jocul cu trupa lui Erik Lincar nu poate fi considerat un derbi. „Abia aştept să înceapă campionatul, mai avem doar o săptămână de pregătire şi intrăm în focuri. Este foarte important să debutăm cu bine, o victorie la Satu Mare ar conta mult pentru moralul nostru. După jucăm acasă, la Severin, cu CSU… Nu, nu e derbi, cum să fie derbi. Noi suntem Universitatea Craiova, cea adevărată. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar eu consider că este un simplu meci de campionat cel cu CSU, pe care trebuie să-l câştigăm. Bine, acest joc ar fi trebuit să se dispute la Craiova şi nu la Severin, pentru că locul nostru e pe «Oblemenco». Să nu fiu înţeles greşit, nu am nici o problemă cu stadionul din Severin, joc oriunde, am evoluat şi la Gaz Metan Severin, dar stadionul pe care a jucat dintotdeauna Universitatea Craiova a fost «Ion Oblemenco». Asta e situaţia actuală, însă sper să se schimbe“, a punctat Eugen Rioşanu.

S-a tras „ţintarul“
şi la juniori

În această săptămână s-a stabilit şi componenţa seriilor de la juniorii republicani A şi B pentru sezonul competiţional 2013-2014. Aşa cum era de aşteptat, grupele de copii ale CSJ Ştiinţa U Craiova, care vor evolua sub sigla CS Universitatea, au fost repartizate în seria a 5-a, din care mai fac parte cluburile LPS Târgu Jiu, CSS Turnu Măgurele, LPS Viitorul Piteşti, LPS Slatina, CSM Vâlcea, Minerul Motru, Alro Slatina, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, CSS Craiova, CS Sporting Piteşti şi CS Mioveni.
În ceea ce priveşte grupele de juniori A şi B transferate de FC Universitatea Craiova de la Interstar Sibiu, acestea vor evolua fiecare în seria a 8-a, care este dominată de cluburile ardelene: LPS Bistriţa, CS Viitorul Sibiu, LPS Sebeş, Gaz Metan Mediaş, AFCM Târgu Mureş, AFC Gloria 1922 Bistriţa, Grup Școlar „Lucian Blaga“ Reghin, FC Unirea 2006 Alba Iulia, FC Interstar Sibiu, LPS Târgu Mureş, CS Forex Braşov.
Campionatele la juniori A şi B vor debuta pe 8 septembrie.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version