22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli cere întăriri

Napoli cere întăriri

ACS Viitorul Municipal Craiova s-a dovedit un adversar dârz pentru FC Universitatea lui Nicolo Napoli

FC Universitatea Craiova s-a impus cu 3-2 în faţa formaţiei ACS Viitorul Municipal Craiova, într-un joc amical disputat vineri seară, la Calafat, în faţa a aproximativ 100 de spectatori. Staff-ul tehnic al alb-albaştrilor nu a folosit cea mai bună formulă, odihnindu-şi „greii“ pentru meciul de mâine, din Cupa României, de la Piteşti. A mizat în acest joc doar pe câţiva dintre titulari, completând echipa cu mai mulţi jucători tineri sau alţii veniţi în probe, cum ar fi portarii Popa şi italianul Facheris, ambii cu evoluţii dezamăgitoare. FC Universitatea a început cu următorul unsprezece: A. Popa – Ciocârlă,  Bălaşa, Jorginho, Stănia – Vasile, Rioşanu, Frăsineanu – Nicolae, Cruceru – Cl. Bălan.
De partea cealaltă, Nicu Năstăsie şi Florin Dumitru se pot felicita că au reuşit lucruri frumoase în doar cinci zile la ACS Viitorul Muncipal Craiova, fosta CS Apa devenind o echipă redutabilă, ce va avea un cuvânt greu de spus în ediţia viitoare a Ligii a III-a. Oaspeţii au început cu următoarea formulă: Grecu – C. Dinu, Chiriţă, Dreşcă, Ciocioană – Turcin, Jianu, Răduţ – Buşică,  Tâmplaru – C. Scarlat.

Eficienţă maximă
în prima repriză

Revenind la joc, rezultatul primei reprize, 3-0, a fost net favorabil trupei lui Nicolo Napoli, Frăsineanu (‘12, ‘42-penalti) şi Cruceru (‘34) trecându-şi numele pe lista marcatorilor după ce au bifat reuşite foarte frumoase. Scorul nu a fost însă deloc relevant pentru ceea ce s-a petrecut pe teren. Practic, FC Universitatea a marcat la singurele ocazii avute, eficienţă datorată lipsei de omogenitate a oaspeţilor, care au controlat partida în dese rânduri. De altfel, ACS Viitorul Municipal Craiova a avut şansa să relanseze partida în minutul 32, când Bogdan Buşică a zguduit transversala dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută după un fault comis de brazilianul Jorginho asupra lui Scarlat. În afara penaltiului, divizionara C a mai irosit câteva bune ocazii de gol prin Chiriţă (’22), Costi Răduţ (’32) şi Cătălin Scarlat (’41).

Greoi după pauză

În partea secundă, lucrurile au stat cam la fel, diferenţa fiind că ACS Viitorul Municipal Craiova a fost mai atentă la finalizare. Răduţ a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri (3-1, ’74), iar Mădălin Tâmplaru a şutat imparabil din colţul careului de 16 metri la colţul lung (3-2, ’80), demonstrând că Facheris, intrat după pauză, nu poate concura cu Hotoboc şi Andrei Preda. Italianul nu numai că nu a „scos“ nimic, dar a fost la un pas să-şi „îngroape“ şi echipa, în minutul 86 punându-i pe „tavă“ o minge lui Alex Dreşcă, însă acesta a nimerit bara de la aproximativ zece metri.
Finalul de meci l-a determinat pe Nicolo Napoli să afirme că „sunt patru-cinci jucători care nu fac faţă la echipă şi trebuie împrumutaţi la Liga a IV-a. Ne mai trebuie jucători cu experienţă“. În repriza a doua au mai intrat la FC Universitatea următorii: Facheris – Avram, Mârzeanu, Ad. Mititelu jr., Căle, Buşu, G. Dinu.
„Suntem mulţumiţi de cum am evoluat, ţinând cont că suntem în formula asta de cinci-şase zile. Până când vom începe campionatul o să arătăm şi mai bine şi vă spun sincer că vom fi o echipă foarte greu de învins“, a spus „principalul“ echipei ACS Viitorul Municipal Craiova, aprobat de „secundul“ Florin Dumitru. Pentru divizionara C au mai evoluat: Flori, S. Stancu, Copilescu, Smarandache, Bratoveanu, Cârstea, Ed. Dina, Trică.
De menţionat că la începutul partidei s-a ţinut un moment de reculegere pentru Costică Ştefănescu, jucătorii FC Universitatea Craiova au purtat doliu şi au intrat pe teren cu un tricou cu numărul 6, cu care a evoluat căpitanul Craiovei Maxima. Cu toţii şi-au pus semnătura pe el şi au scris şi mesajul „Veghează-ne din cer, Căpitane!“, tricoul fiind depus sâmbătă la mormântul fotbalistului-legendă.

S-a întors Mădălin Ciucă

Oficialii FC Universitatea Craiova au reuşit să dea o lovitură de imagine, sâmbătă obţinând semnătura fundaşului Mădălin Ciucă, un fost căpitan al alb-albaştrilor. Originar din Băileşti, Ciucă a semnat un contract valabil pe trei sezoane şi a revenit la Craiova după ce şi-a reziliat contractul cu prim-divizionara Gaz Metan Mediaş.
Mădălin Ciucă a mai evoluat pentru FC Universitatea Craiova între anii 2005-2008 şi 2010-2011.
Apropiaţi ai echipei susţin că patronul Adrian Mititelu intenţionează să-l readucă la FC Universitatea şi pe australianul Michael Baird, dar că se mai află în discuţii şi cu alţi atacanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS