11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebutăm cu Levski Sofia în Liga Balcanică

Debutăm cu Levski Sofia în Liga Balcanică

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova, care va juca în premieră în Liga Balcanică, va debuta în competiţie pe teren propriu, pe 17 octombrie, cu formaţia bulgară Levski Sofia, indiferent de sistemul competiţional abordat şi de numărul echipelor participante.
În competiţie s-au înscris până în prezent nouă echipe, inclusiv SCM Craiova-U, iar organizatorii fac eforturi pentru a mai găsi una, astfel încât să poată forma două grupe. În cazul în care vor reuşi să completeze tabloul de zece, cele două grupe vor avea următoarea componenţă: Galil Gilboa (Israel), Balkan (Bulgaria), Teodo (Muntenegru), Sigal Prishtina (Kosovo) şi ultima echipă care va fi cooptată, respectiv Levski (Bulgaria), SCM-U Craiova (România), Mornar (Muntenegru), Peja (Kosovo) şi Kozuv (Macedonia). În cazul în care nu va fi găsită a zecea echipă, Liga Balcanică din ediţia 2013-2014 nu va avea grupe, cele nouă formaţii urmând a juca tur-retur, cu un sistem diferit de calificare mai departe.

Nouă amicale pentru omogenizarea lotului

Conducerea tehnică a echipei craiovene a definitivat programul de pregătire pe care echipa îl va desfășura până la startul sezonului oficial.
În total vor fi nouă meciuri, în cadrul a trei turnee, la Târgu Jiu, Serbia şi Craiova.
„Vor fi nouă meciuri de pregătire, foarte importante pentru echipă. Este foarte important că am reuşit să păstrăm scheletul de bază al echipei din sezonul trecut, pe care l-am întărit cu noile achiziţii. Pentru integrarea nou-veniţilor este foarte important să disputăm partide amicale puternice și programul pe care l-am stabilit, cu patru partide în Serbia, consider că este benefic“, a declarat Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM-U Craiova.
Primul turneu va fi săptămâna aceasta, mai precis mâine şi miercuri, când craiovenii vor participa la Cupa Energia, la Târgu Jiu.
Mâine, de la ora 19.00, elevii lui Mandic vor întâlni Timba Timişoara, iar miercuri, de la aceeaşi oră, vor evolua contra echipei gazdă, Energia Rovinari.
Turneul din Serbia va avea loc între 4 şi 7 septembrie, la Belgrad trei partide şi una la Smederevo. În capitala ţării natale a lui Mandic, Nisic, Dzambic, Maric şi Kovac, SCM-U va înfrunta Kk Vrsac (4 septembrie), FMP Zeleznik (5 septembrie), Okk Belgrad (6 septembrie), urmând ca pe 7 septembrie delegaţia olteană să poposească la Smederevo pentru un joc de verificare în compania formaţiei locale Vizura.
Între 11 şi 13 septembrie, suporterii craioveni îi vor putea vedea la lucru pe LeVar Seals şi coechipierii săi, la ediţia inaugurală a Cupei Craiovei, găzduită de Sala Polivalentă, cu participarea echipelor SCM-U Craiova, Energia Rovinari, BCM-U Piteşti şi a multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti. Programul turneului: miercuri: CSU Asesoft Ploieşti – Energia Rovinari (18.00), SCM-U Craiova -BCM-U Piteşti (20.00), joi: BCM-U Piteşti – CSU Asesoft Ploieşti (18.00), Energia Rovinari – SCM-U Craiova (20.00), vineri: BCM-U Piteşti – Energia Rovinari (17.00), SCM-U Craiova – CSU Asesoft Ploieşti (19.00).

Drăguşin l-a bătut
pe Maric… la table

Doi dintre baschetbaliştii de la SCM-U Craiova, Ionuţ Drăguşin şi Nemanja Maric, au disputat ieri o inedită partidă de table, în Piaţa „Mihai Viteazul“, pe o tablă de joc de dimensiuni mai mari, aproximativ cinci metri. Cei doi au fost susţinuţi de trei coechipieri, Viorel Mocanu, LeVar Seals şi Travis Bureau, de antrenorul secund Milan Nisic, dar şi de oameni din staff-ul administrativ, managerul Marius Toma şi directorul SCM Bogdan Bălan. Inspirat sau cu mai mult noroc, uriaşul Ionuţ Drăguşin a câştigat partida. La final, baschetbaliştii au poposit minute bune pentru a se fotografia cu fanii şi pentru a acorda autografe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS