12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: Nu am încredere în Mutu ca jucător

Piţurcă: Nu am încredere în Mutu ca jucător

Selecţionerul Victor Piţurcă a explicat, joi, neconvocarea lui Adrian Mutu pentru partidele echipei naţionale cu Turcia şi Ungaria prin faptul că în momentul de faţă nu are încredere în acesta ca jucător, dar a precizat că au contat şi declaraţiile atacantului făcute în presă la adresa sa. „M-au influenţat în primul rând meciurile, dar şi tot ceea ce s-a întâmplat atunci când a vrut să îşi facă dreptate prin presă, a început să vorbească lucruri despre care nu avea voie să vorbească. Dacă avea ceva de comentat trebuia să discute cu mine. Problema e că eu am considerat că în momentul ăsta nu am încredere în Mutu ca jucător, ca forţă de joc. Deci contez pe alţi jucători la aceste două meciuri”, a spus selecţionerul la Digi Sport.

Piţurcă susţine că a fost deranjat de afirmaţiile făcute de Adrian Mutu după partida cu Olanda când acesta a fost rezervă. „A contat foarte mult că a vorbit în presă, pentru că eu întotdeauna i-am întins o mână de ajutor lui Mutu. L-am ajutat în momente extrem de grele şi, vezi-Doamne, el a fost deranjat că a fost rezervă la meciul cu Olanda. Şi chiar a anunţat că nu va mai veni ca rezervă la naţională. Sigur că m-au deranjat aceste lucruri. Fiind şi căpitan de echipă el nu are voie să dea aceste declaraţii în presă, mai ales la adresa antrenorului. Atunci e normal să mă deranjeze. Am trecut eu peste acte de indisciplină mult mai grave, dar e vorba despre eficienţa lui în joc, efectiv. Iar eu am fost dezamăgit de prestaţia lui (n.r. – la echipa de club). Iar eu ştiam că se va întâmpla aşa, pentru că Mutu când se întoarce din vacanţă îi trebuie 3-4 luni să revină la o formă optimă. Aşa s-a întâmplat tot timpul, am mai avut experienţa asta”, a adăugat Victor Piţurcă.

 

Marica, principala problemă

 

Atacantul Ciprian Marica, absent de asemenea de pe lista cu cei 16 jucători convocaţi de principiu, va semna în cursul zilei de astăzi sau mâine cu un club din vestul Europei, a afirmat selecţionerul. „Am înţeles că azi sau mâine o să semneze cu un club. Ştiu din ce ţară, dar mi-a spus să nu dezvălui acest lucru. Ţara este din vest, dar clubul nici măcar eu nu îl ştiu. Dacă se va antrena, va juca un amical sau două cu echipa respectivă, atunci sigur că va fi convocat. Pentru că problema numărul 1 cu care mă confrunt este Ciprian Marica. E singurul care nu are echipă şi se pregăteşte cu preparatorul nostru fizic la Mogoşoaia“, a menţionat tehnicianul.

 

Se teme de turci

 

Demisia selecţionerului Turciei, Abdullah Avci, nu este benefică pentru echipa naţională a României înaintea meciului direct din 10 septembrie. „Nu e benefică pentru noi schimbarea antrenorului. Am câştigat cu el (n.r. – Abdullah Avci) pe banca Turciei şi mi-aş fi dorit să rămână în continuare. Dar încă nu şi-au găsit antrenor. Dacă Terim o să conducă şi Galata şi naţionala, ce să spun, este un antrenor în adevăratul sens al cuvântului. Va fi dificil şi pentru că Turcia îşi joacă la Bucureşti ultima şansă de a prinde barajul”, a mai spus Piţurcă.

România va întâlni Ungaria, pe 6 septembrie, şi Turcia, pe 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS