12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Curaj Pandurii!

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, va întâlni astăzi, pe „Cluj Arena“, de la ora 21.00 (Digi Sport 2), pe Sporting Braga, partida contând pentru prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Confruntarea se anunţă extrem de dificilă pentru echipa lui Cristi Pustai, care este debutantă în cupele europene, lucru ce nu poate fi spus despre gruparea portugheză, antrenată de Jesualdo Ferreira şi Fernando Couto. Lusitanii sunt respectaţi atât pe plan intern, unde au terminat anul trecut pe locul patru, având în palmares o Cupă a Portugaliei în 1965-1966, cât şi internaţional. În sezonul 2010-2011, Sporting Braga a jucat finala Ligii Europa, pe care a pierdut-o, la Dublin, contra celor de la FC Porto, scor 0-1. Sporting, pregătită până în această vară de Jose Peseiro, a evoluat sezonul trecut în grupele Ligii Campionilor, fiind învinsă de CFR Cluj, după 2-0, la Braga, şi 3-1, în România.

„Mergem să jucăm fotbal“

Pandurii s-au arătat optimişti înaintea plecării spre Ardeal, antrenorul secund Valentin David explicând că obiectivul echipei sale este să joace un fotbal de calitate, sperând totodată să scrie o pagină de istorie. „Suntem în autocar, ne îndreptăm spre Cluj şi suntem optimişti în privinţa acestui meci cu Braga. Cunoaştem valoarea adversarului, l-am studiat, şi suntem convinşi că ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, dar noi mergem să jucăm fotbal. Nu avem prea multe de pierdut şi sperăm să surprindem şi de data aceasta. O victorie ar însemna foarte mult pentru noi, jucători şi antrenori, dar mai ales pentru club, pentru că am scrie o pagină importantă în istoria acestei grupări. O victorie ne-ar face să visăm la calificarea în grupele Ligii Europa, ceea ce ar fi cu adevărat un lucru fantastic. Nu avem probleme de lot, în afara celor doi jucători, Predescu şi Lemnaru, accidentaţi mai de mult. Nicoară este apt şi sperăm să ne fie de mare ajutor. După jocul de duminică, de la Chiajna, se întrerupe campionatul, iar noi vom intra într-un cantonament la Sibiu, astfel că vom putea pregăti foarte atent returul cu Braga. Import este să obţinem acum, la Cluj, un rezultat pozitiv“, a declarat Vali David, pentru GdS.
Partida Pandurii – Sporting Braga va fi condusă de o brigadă de arbitri din Germania. UEFA l-a delegat la centru pe Florian Meyer, iar asistenţi vor fi Holger Henschel şi Christoph Bornhorst, în timp ce „rezervă“ va fi Peter Sippel. Delegatul UEFA al acestui meci va fi cipriotul Andreas Akkelides, iar observator de arbitri a fost delegat austriacul Robert Sedlacek.
Partida retur va avea loc pe 29 august, la Braga.
Golul lăsat de Dan Nistor în ofensiva pandurilor a fost completat de către oficialii olteni cu argentinianul David Distefano, care a mai jucat pentru FC Braşov şi Astra, acesta semnând un contract valabil un an. În aceste zile va semna, foarte probabil, şi brazilianul Alex Dos Santos, şi el fiind familiarizat cu Liga I, evoluând pentru Concordia Chiajna şi Universitatea Cluj.

Petrolul şi Astra, puse pe fapte

Celelalte două grupări române participante în play-off-ul Ligii Europa, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu, sunt gata să demonstreze şi ele că sunt echipe de „calibru“.
Petrolul va evolua astăzi, tot de la ora 21.00 (Pro TV), dar în deplasare, în faţa formaţiei galeze care evoluează în campionatul Angliei, Swansea. Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă din Rusia, formată din Sergei Karasev (central), Tikhon Kalugin, Anton Averianov (asistenţi), Maksim Layashkin (rezervă). Delegat UEFA a fost desemnat Thomas Weyhing (Germania), iar observator de arbitri Juan Antonio Fernandez Marin (Spania).
Astra Giurgiu va fi prima care va intra în luptă, având meciul programat de la ora 19.30 (Digi Sport 1), urmând să evolueze în deplasare, contra formaţiei Maccabi Haifa. Disputa din Israel va fi arbitrată de olandezii Kevin Blom, Berry Simons, Hessel Steegstra şi Serdar Gozubuyuk. Delegat UEFA va fi Roy Cathcart (Irlanda), iar observator de arbitri Dragutin Karlo Poljak (Croaţia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS