3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonel Bărbosu a cucerit aurul sub ochii elevilor săi

Ionel Bărbosu a cucerit aurul sub ochii elevilor săi

Antrenorul de spadă de la CSM Craiova şi Centrul Olimpic a devenit campion naţional la categoria 50-59 de ani.

La Constanţa s-a desfăşurat, weekendul trecut, o nouă ediţie a Campionatului Naţional de spadă masculin, rezervat veteranilor. Concurenţii au fost grupaţi pe trei categorii, 40-49 de ani, 50-59 de ani şi peste 60 de ani, iar antrenorul craiovean Ionel Bărbosu s-a impus la categoria 50-59 de ani. Tehnicianul care se ocupă de pregătirea spadasinilor de la CSM, dar şi de  sportivii de la Centrul Olimpic (fete) este obişnuit cu podiumul acestei competiţii iniţiate în 2005 la ideea antrenorilor craioveni. „Am avut doar două scăpări, să zic aşa, în rest am urcat mereu pe podium. Mai am în palmares încă o medalie de aur, una de argint şi una de bronz“, spunea ieri Ionel Bărbosu pentru GdS. Antrenorul a rămas în oraşul de la malul mării, unde sunt în cantonament loturile de spadă juniori. De altfel, medaliatul cu aur a fost încurajat în timpul meciurilor de elevii săi. „De câte ori au fost ei lângă mine am câştigat şi mă bucur. Premierea a făcut-o vicecampioana olimpică Ana Maria Brânză, care ne-a zis că ea este obişnuită să primească medalii nu să dea. Mereu este o atmosferă frumoasă, mergem pe banii noştri şi luptăm pentru glorie sportivă aşa cum am luptat toată viaţa. Sperăm ca măcar sportivii să ia bani pentru performanţele lor“. Craioveanul a învins în finală un bulgar şi a spus că va continua să concureze la veterani. „Vreau să îi mai înving de câteva ori pe adversarii mei pentru că văd că le place“, a spus cu umor Bărbosu.
Alţi doi craioveni, Ion Dima, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Scrimă Dolj, şi Ion Niţulescu au urcat pe podium anii trecuţi, dar anul acesta nu au mai participat. A participat în schimb un alt craiovean, Nicu Badea (categoria 40-49 de ani), dar nu a urcat pe podium.

Juniorii sunt în cantonament la mare

Câştigătorii de la celelalte categorii au fost Viorel Zvâncu (40-49 ani) şi selecţionerul echipei feminine de spadă a României, Octavian Zidaru (peste 60 ani). Referitor la loturile olimpice de spadă, la feminin se află în pregătiri la Constanţa Cezara Constantin, Claudia Năboiu, Alexandra Pătru şi Andreea Vârban, iar lotul masculin, pregătit de Radu Podeanu, este alcătuit din Tatian Bolboceanu, Mario Persu, Ovidiu Pârvuleasa, Valentin Blăgniceanu şi Mihai Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS