3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul trofeu pentru Amariei

Primul trofeu pentru Amariei

Handbalistele de la SCM Craiova, pregătite de Carmen Amariei, au cucerit ieri Cupa Craiovei, care le-a adus trofeul, dar şi un moral bun în perspectiva noului sezon al Ligii Naţionale

Ediţia a şaptea a turneului amical de handbal feminin Cupa Craiovei, care s-a desfăşurat sâmbătă şi ieri la Sala Polivalentă, a adus în faţa publicului patru echipe interesante, SCM Craiova, nou-promovata CSM Cetate Deva, CSM Bucureşti şi HCM Râmnicu Vâlcea, continuatoarea Oltchimului.
Chiar dacă era un turneu de verificare, tehnicienii celor patru combatante au ţinut cont şi de scor, iar partidele au fost încrâncenate.
La finalul celor şase meciuri, trofeul a fost oprit în Bănie de către fetele de la SCM, care au avut acelaşi număr de puncte ca şi CSM Bucureşti, dar au fost superioare la golaveraj.
În prima zi, craiovencele, conduse pentru prima dată de pe margine de noua antrenoare, Carmen Amariei, au înregistrat o victorie, la limită, 30-29, cu CSM Cetate Deva, echipă la care evoluează şi fosta internaţională Valentina Elisei, iar seara au fost învinse cu 30-29 de CSM Bucureşti, echipă din care fac parte două jucătoare de top, Cristina Vărzaru şi Alina Dobrin. Tot sâmbătă, CSM Bucureşti a învins HCM Râmnicu Vâlcea, scor 35-29, apoi, Deva a trecut de noua echipă a oraşului Vâlcea, cu scorul de 33-28. HCM Vâlcea este antrenată de Maria Torok Duca, iar antrenoare secunde sunt două foste jucătoare ale SCM Craiova, Mia Rădoi şi Ildiko Barbu. Aceasta din urmă radia de fericire deoarece a aflat cu puţin timp în urmă că este însărcinată într-o lună şi jumătate.
Ieri-dimineaţă, în primul meci al zilei, Deva a trecut, la limită, de CSM Bucureşti cu scorul de 33-32, iar SCM Craiova s-a impus la o diferenţă de şapte goluri (33-26), suficientă pentru a-şi adjudeca trofeul. Pe locul doi s-a clasat CSM Bucureşti, pe trei Deva, iar pe locul patru HCM Vâlcea. Primele trei clasate au primit cupe, iar Vâlcea – o diplomă.

„Luăm goluri cu uşurinţă“

La final, antrenoarea Carmen Amariei a tras concluziile după al doilea turneu amical al verii: „Toată lumea şi-a dorit să câştigăm acest turneu şi să păstrăm trofeul la Craiova. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să realizăm acest obiectiv, însă nu vă pot spune că a fost primul obiectiv al acestui turneu. Am avut cu totul alte obiective. Uşor-uşor, echipa a arătat mai bine, de la meci la meci. Sâmbătă seară au fost puţin obosite, neavând timp să-şi revină după meciul de dimineaţă, astfel încât să facă un meci mult mai bun“.
Fosta mare jucătoare a pus în balanţă punctele forte şi cele slabe ale echipei la momentul actual: „Ca minusuri, cred că luăm prea multe goluri cu uşurinţă foarte mare. Acesta este un capitol la care va trebui să lucrăm de săptămâna viitoare, iar ce mi-a plăcut la ele a fost că au învăţat mult mai bine traseele pe faza a doua şi replierea anticipată“.
Jucătoarea Alexandra Haşegan, sosită în această vară la SCM, a punctat că turneul nu a fost uşor: „Ne bucurăm că am reuşit să nu dezamăgim suporterii, pe cei din club şi pe noi. Începem campionatul cu un rezultat bun. Au fost meciuri dificile, nici unul nu a semănat cu celălalt. Important este că am câştigat. Ne-am unit şi pe sfârşit ne-am revenit“.

Spectatorii i-au cântat „La mulţi ani“ Ionelei Goran

Înainte de festivitatea de premiere, toţi cei prezenţi în sală i-au cântat „La mulţi ani“ pivotului Ionela Goran, care chiar ieri a împlinit 35 de ani, primind şi un tort.
Ionela crede că locul întâi ocupat de noua sa echipă ajută la moral: „Mulţumesc şi fetelor, şi publicului. Sper că le-am adus bucurie prin cucerirea acestui trofeu. Pe noi ne ajută ca şi moral pentru începutul de campionat. A fost cam dificil, mai ales că am avut şi o accidentare la genunchi şi la fel şi alte colege au accidentări, dar din fericire am reuşit să trecem peste ele“. Nu doar Goran a primit cadou dulce, ci şi cele mai bune jucătoare din fiecare echipă, care erau premiate cu câte un platou de prăjituri la finalul partidei.

Roxana Han, de neoprit la şapte metri

Revenită la SCM Craiova după ce a născut, Roxana Han a jucat destul de puţin, dar a fost fără greşeală la aruncările de la 7 metri, având un procentaj foarte bun.
În timp ce portarul Ionica Munteanu a avut câteva intervenţii salvatoare, mai ales în meciul cu Deva, colega sa din poartă, jucătoarea de naţională Mirela Nechita, a lipsit motivat, deoarece s-a căsătorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS