6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorel Grigorie: Vom avea o echipă competitivă

Dorel Grigorie: Vom avea o echipă competitivă

Aşa cum anunţa mai de mult GdS, CS Apa Craiova va începe noul sezon din Liga a III-a sub denumirea de ACS Municipal Craiova, dar asta nu este singura noutate de la gruparea alb-albastră. Primită pe ultima sută de metri în cel de-al treilea eşalon al ţării, numărându-se printre retrogradatele cu o linie bună de clasament în sezonul trecut, Municipal Craiova a decis să colaboreze cu divizionara D CS Işalniţa pentru crearea unui climat propice fotbalului, obiectivul fiind menţinerea în Liga a III-a.
Preşedintele clubului craiovean, Dorel Grigorie, a explicat, pentru GdS, că „mariajul“ va fi parafat în acte săptămâna viitoare, urmând ca de toate cheltuielile şi de problemele organizatorice să răspundă o conducere formată din ambele tabere. „Ne-am pus la masa tratativelor şi cum cei de la Işalniţa şi-au dorit să evolueze în Liga a III-a, iar noi aveam nevoie de o bază sportivă corespunzătoare, dar şi de câţiva jucători, am convenit să colaborăm. Va fi o asociere în participaţiune între ACS Municipal Craiova şi CS Işalniţa, în care drepturile şi obligaţiile vor fi comune. Luni vom parafa această colaborare şi pot spune momentan că organigrama clubului va cuprinde reprezentanţi ai ambelor tabere, componenţa urmând să o ştim săptămâna viitoare. Antrenorii echipei vor fi Nicu Năstăsie – principal, Florin Dumitru – secund, urmând să cooptăm un tehnician care să aibă licenţa A. În privinţa lotului, acesta va fi format din jucătorii ambelor echipe, dar este foarte probabil să mai apară nume noi, în funcţie de cerinţele antrenorilor, pentru că vrem să facem o figură frumoasă în sezonul viitor. Nu ne gândim la primele locuri în seria a treia, dar cu siguranţă vom avea o echipă competitivă, care va juca un fotbal plăcut“, a declarat Dorel Grigorie, pentru GdS. „Vom evolua sub denumirea noastră, ACS Municipal Craiova, pentru că FRF nu mai acceptă acum o nouă schimbare de denumire şi nici timp nu mai este să modificăm CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportivă – n.r.) şi celelalte documente. La anul vom găsi o denumire prin care să ne identificăm şi noi, şi cei de la Işalniţa. Un lucru este cert, am întâlnit oameni de onoare şi sunt convins că vom avea o colaborare fructuoasă“, a completat Dorel Grigorie.

Victorie la scor la Turceni

Dacă joi trupa lui Nicu Năstăsie şi Florin Dumitru s-a prezentat la amicalul cu Dunărea Bistreţ cu foarte mulţi juniori şi jucători veniţi în probe, vineri dimineaţă, la Turceni, lucrurile au stat cu totul altfel. ACS Municipal Craiova a abordat amicalul cu Ştiinţa Turceni cu „artileria grea“ şi a obţinut o victorie foarte clară pe terenul gorjenilor, scor 6-1. Golurile craiovenilor au fost marcate de Lucian Scarlat (’12), Tâmplaru (’24), Ştoiu (’37), Buşică (’45), Cătălin Scarlat (’55) şi Dănuţ Stancu (’80).
ACS Municipal Craiova a început meciul cu următoarea formulă: Grecu – Trică, M. Chiriţă, Dreşcă, A. Stancu – Ştoiu, Ed. Dina, Răduţ – Buşică, Tâmplaru, L. Scarlat. Pe parcurs au mai intrat: Surdu – Ţucă, D. Stancu, Sucitu, Bratoveanu, Copilescu, C. Scarlat.
Următorul test al formaţiei antrenate de Nicu Năstăsie şi Florin Dumitru va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Işalniţa, în compania divizionarei D CSO Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS