5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii dau piept cu Slovacia

Tricolorii dau piept cu Slovacia

Naţionala României va întâlni astăzi, într-un joc amical, reprezentativa Slovaciei, duelul fiind programat de la ora 21.00 (Antena 1), pe Arena Naţională, şi reprezintă un bun test pentru viitoarele partide din preliminariile CM din 2014. „Este ultimul meci înaintea «dublei» cu Ungaria şi Turcia. Cu Slovacia avem un meci important pentru că la naţională nu există meci amical. Jocurile se contabilizează în clasamentul FIFA. Îmi doresc o reuşită la acest meci şi un rezultat bun, pentru că rezultatele contează foarte mult acum. Şi cele oficiale, şi celelalte, pentru că dacă ajungem la baraj trebuie să fim capi de serie şi să scăpăm de adversarii foarte puternici. Am ales Slovacia pentru că are un stil de joc asemănător cu al Ungariei. Am înţeles că Skrtel, unul dintre jucătorii reprezentativi ai lor, s-a accidentat la ultimul joc al echipei sale, Liverpool, dar slovacii au jucători valoroşi care ne pot pune mari probleme dacă nu suntem conectaţi aşa cum trebuie“, a explicat selecţionerul Victor Piţurcă (foto dreapta).
„Ne dorim să vină lumea alături de noi. Cât timp avem şanse reale la baraj, avem nevoie de susţinerea suporterilor pentru că şi aceste meciuri amicale au semnificaţia lor“, a spus mijlocaşul Gabriel Torje.

Mutu l-a contrat pe Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre problemele unor jucători de la naţională, dar a explicat şi absenţa lui Adrian Mutu (foto stânga), jucător care până nu de mult era indispensabil naţionalei României. Piţi a lăsat să se înţeleagă faptul că Mutu nu a jucat în ultimul timp la echipa de club, iar asta l-a înfuriat pe „Briliant“, care a spus că nu este singurul în ipostaza asta. „N-am avut nici o înţelegere cu Piţurcă pentru meciul cu Slovacia, pur şi simplu n-am fost convocat. Mă simt bine, chiar dacă nu m-a sunat nimeni până acum. M-aş fi simţit şi mai bine dacă mă sunau, dar aşa n-am ce să fac. Încerc să-mi văd de treaba mea, să mă antrenez, iar într-o săptămână-două să fiu la nivel maxim. Dacă voi fi bine fizic şi voi juca bine, atunci vom vedea dacă voi fi convocat sau nu. În câteva săptămâni, lucrurile se vor lămuri într-un fel sau altul, deoarece vine dubla cu Ungaria şi Turcia. Nu ştiam că e la naţională şi Marica, care nu are echipă în acest moment. La aceste întrebări însă ar trebui să răspundă selecţionerul. Profesional vorbind, dacă nu mă va mai convoca, eu n-am ce să fac. O să-mi văd de treabă şi asta e, chiar dacă nu o să-mi cadă bine. Piţurcă trebuie să înţeleagă că nu mai sunt un puşti de 20 de ani şi că am dreptul la opinie. Eu ştiu din experienţă că lui îi trec supărările repede, dar acum se pare că nu prea a depăşit ultima discuţie. Ne ştim de foarte mulţi ani, el mă cunoaşte bine, ştie cum sunt eu, eu îl ştiu pe el, aşa că ar fi trebuit să accepte faptul că am şi eu o opinie, atâta tot. Normal că nu-mi convine situaţia actuală. Eu simt că aş mai putea să ajut echipa naţională, mai pot face ceva. Sunt bine cu piciorul, cu genunchiul, n-am avut nevoie de operaţie, ieri am jucat, iar azi nu mi s-a umflat genunchiul, deci e bine“, a spus Adrian Mutu, la Digi Sport.
De menţionat faptul că înaintea confruntării de pe Arena Naţională va avea loc Adunarea Generală a Asociaţiei Presei Sportive din România, şedinţa la care vor lua parte jurnalişti din întreaga ţară, printre aceştia numărându-se şi reprezentanţii Gazetei de Sud.
Amicalul România – Slovacia va fi arbitrat de o brigadă din Republica Irlanda, formată din Neil Doyle (la centru), Wayne McDonnell (arbitru asistent 1) şi Ciaran Delaney (arbitru asistent 2). Al patrulea oficial va fi românul Marius Avram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS