5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitică Dragomir, autodenunţ penal în cazul U Craiova

Mitică Dragomir, autodenunţ penal în cazul U Craiova

Drepturile TV din 2011 ar fi fost virate în baza unui act fals. GdS semnala cazul în urmă cu doi ani.

Scandalul privind încasarea drepturilor TV aferente sezonului 2010-2011, în valoare de 250.000 de euro, de către Fotbal Club U Craiova SA, revine în actualitate. Banii au ajuns în conturile SC FC U Craiova SA (CUI 18868699) şi nu în cel al Fotbal Club U Craiova SA (CUI 14725165) – titulara licenţei pentru sezonul 2010-2011 şi cea care avea sub contract fotbaliştii („Mititelu, patron pe banii LPF“ – GdS, 16 martie 2011).
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat ieri că a virat acei bani în baza unui document fals. În opinia lui Dragomir, vinovat ar fi Viorel Duru, preşedintele Comisiei de licenţiere din cadrul FRF. „Eu am primit de la comisia de licenţiere un document fals şi am dat banii din drepturile TV Craiovei. Am dat banii pe un document fals, certificatul de licenţiere trimis de FRF este fals şi când ne-a chemat Garda Financiară şi ANAF-ul la FRF, domnul Duru a spus că este «eroare materială». Asta după ce LPF dăduse banii Craiovei“, a afirmat Dragomir, citat de Mediafax. La rândul său, Viorel Duru s-a abţinut să comenteze. „Dumitru Dragomir este vicepreşedintele federaţiei, este şeful meu şi nu pot comenta declaraţiile dânsului“, a spus acesta, conform Mediafax. La vremea respectivă, GdS a abordat pe larg subiectul drepturilor TV.
LPF era terţ poprit în acest caz şi nu putea vira banii către club fără ştirea Fiscului. „Eu nu mă răzbun pe Universitatea Craiova. Puteam să trimit banii la Fisc şi nu îi mai recupera în veci“, declara Dragomir. În loc să ajungă în conturile Fotbal Club U Craiova SA (care avea conturile sub sechestru), sumele au fost virate în contul FC U Craiova SA – o altă societate controlată de Adrian Mititelu, iar finanţatorul a făcut ce a vrut cu banii. Ulterior, Mititelu a spus că între Fotbal Club U Craiova şi FC U Craiova exista un contract care permitea încasarea de către a doua societate a drepturilor TV. Problema lui Dumitru Dragomir este că în cazul terţului poprit, sumele au fost puse sub sechestru direct la LPF, deci banii aferenţi Craiovei nu trebuia să meargă nicăieri („Blat fiscal“ – GdS, 2 februarie 2013 ).
Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS