13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInedit: Cioacă e campion, Andreiana a luat aurul

Inedit: Cioacă e campion, Andreiana a luat aurul

Trei pugilişti craioveni au obţinut medalii la Campionatul Naţional de la Reşiţa. Leonard Curti (CSM Craiova) şi Irinel Olaru (SCM Bacău) au luat bronz. Maike Cioacă (SCM Bacău) a câştigat titlul naţional în acte, dar adversarul său din finală, Răzvan Andreiana, a primit centura de campion.

Campionatul Naţional de box rezervat seniorilor s-a desfăşurat săptămâna trecută la Reşiţa, sub atenta supraveghere a fostului mare campion Feri Vaştag, cu participarea celor mai buni 90 de sportivi din ţară.
Competiţia a fost dominată autoritar de clubul SCM Bacău, condus de Relu Auraş. 13 dintre cei 14 sportivi de la clubul moldovean au obţinut medalie, opt dintre ei au boxat în finală, iar şase au devenit campioni naţionali. CSM Reşiţa a avut doi campioni, CSM Ploieşti – unu şi Dinamo – unu. Una dintre finale, cea de la categoria 56 de kilograme, între craioveanul Maike Cioacă, legitimat la SCM Bacău, şi dinamovistul Răzvan Andreiana a fost controversată.
Mai precis, după disputarea celor trei reprize Cioacă a fost declarat câştigător la puncte, 2-1, dar antrenorul lui Andreiana, Gheorghe Napoleon Bonaparte, a contestat decizia. Maike a spus ieri pentru GdS că antrenorul său, Relu Auraş, a vrut să detensioneze atmosfera şi a acceptat să i se ofere medalia de aur lui Andreiana: „Eu eram primul de la clubul nostru care disputa finala şi, cum după mine clubul SCM Bacău mai avea şapte finalişti, maestrul Auraş s-a temut să nu ne facă vreo manevră. Nu are valoare contestaţia lui Napoleon, pentru că nu a fost scrisă, nu au studiat filmarea şi, de curând, AIBA a stabilit că o decizie nu mai poate fi întoarsă, cel mult se sancţionează arbitrul. A fost o înţelegere între antrenori, de ochii lumii, să-i închidă gura antrenorului lui Andreiana“. Pe prima treaptă a podiumului categoriei 56 de kilograme a urcat Andreiana, care a primit centura de campion, dar doar atât, pentru că în acte Cioacă figurează ca fiind sportivul clasat pe locul întâi. „Tot eu merg cu lotul naţional în pregătire în Moldova şi în Cehia, nu Andreiana“, a spus ieri pugilistul craiovean.

Antrenorul lui Curti contestă victoria
lui Cioacă

Pe locul trei la categoria 56 de kilograme s-a clasat alt craiovean, Leonard Curti, de la Clubul Sportiv Municipal (CSM). Curti a fost învins în semifinală chiar de Maike Cioacă, iar antrenorul său, Ion Joiţa, consideră că sportivul său merita să câştige. „Ne-au furat arbitrii în meciul cu Cioacă. Auraş vrea să ia el tot la Bacău. Curti, singurul sportiv care a adus medalie pentru Craiova la acest concurs, este cel mai bun la 56 de kilograme, loveşte tare. În plus, acum nu a ieşit campion, dar antrenorii de la lotul naţional mi-au zis că tot îl vor convoca. Este de perspectivă şi îşi va dovedi valoarea“. Maike Cioacă a contracarat declaraţia lui Ion Joiţa: „Eu mă consider cel mai bun la 56 de kilograme. Nu mă interesează ce zice Ion Joiţa sau sportivul lui. Curti crede că, dacă are muşchi, îi este suficient să fie cel mai bun, dar nu e aşa“.
Leonard Curti a devenit anul trecut campion naţional, dar la 52 de kilograme, iar Maike Cioacă – la 56 de kilograme.

Cucu: Casca
de protecţie naşte controverse

Constantin Cucu, antrenorul care l-a descoperit pe Cioacă, a fost prezent la Reşiţa şi a spus că deciziile controversate apar din cauza căştii de protecţie: „Această cască de protecţie a născut multe controverse şi este foarte bine că va fi scoasă la competiţiile viitoare. Antrenorii şi chiar spectatorii nu pot vedea acurateţea unor lovituri şi sunt impresionaţi poate de nişte lovituri care nu punctează. Mă bucur că acum i-au lăsat pe băieţi să boxeze mai liber“.
Revenind la CSM Craiova, trebuie menţionat că alt elev al lui Ion Joiţa, antrenor voluntar, juniorul Daniel Baran, va merge săptămâna viitoare la Ploieşti, chemat de antrenorul Titi „Prosop“ Tudor.
Al treilea craiovean medaliat la Naţionale, Irinel Olaru, a obţinut medalia de bronz la categoria 69 de kilograme, dar pentru clubul SCM Bacău.
Şi la Gorj a ajuns o medalie, bronz la categoria 49 kilograme, câştigată de Cosmin Mateiaşi (Jiul Rovinari).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS