6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Craiova revine

În cadrul şedinţei Adunării Generale a cluburilor de Liga a II-a şi a III-a desfăşurată ieri la sediul FRF ar fi trebuit să se stabilească ţintarele şi componenţa celor două eşaloane fotbalistice şi cum se va juca în următoarele două sezoane. Fără explicaţie, membrii AG nu au luat nici o decizie în privinţa echipelor care vor lua startul, amânând verdictul pentru 14 august, după Comitetul Executiv. Referitor la acest lucru, surse din cadrul FRF au dezvăluit pentru GdS că la Liga a II-a sunt înscrise, până în prezent, 26 de echipe, iar forul condus de Mircea Sandu încearcă să mai înregimenteze alte două formaţii. De asemenea, aceleaşi surse au menţionat că federalii sunt dispuşi să aprobe ambele cereri de înscriere în Liga a II-a ale formaţiilor craiovene şi că FC Universitatea, care va juca la Severin, şi CS Universitatea Craiova vor fi colege de serie.
S-a decis, în schimb, după ce format se va evolua în următoarele două sezoane. Astfel, Liga a II-a va fi alcătuită în acest an competiţional din două serii a câte 14 echipe, în timp ce viitorul sezon va fi redus la câte 12 echipe în fiecare serie, însă se va introduce sistemul play-off/play-out.
La nivelul Ligii a III-a, noul campionat va începe pe 30 august, cu câte 12 echipe în fiecare serie din cele şase actuale, însă va fi introdus sistemul play-off/play-out şi vor retrograda trei formaţii.

Badea: Noi vom fi afiliaţi pe 14 august

Contactat telefonic, directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a afirmat că gruparea pe care o conduce va evolua cu siguranţă în eşalonul secund şi că va deveni membru afiliat la FRF pe 14 august. „Membrii Adunării Generale au respins contestaţia depusă de Adrian Mititelu la adresa noastră ca fiind nefondată, deci lucrurile s-au simplificat în ceea ce ne priveşte. Un răspuns clar îl vom primi pe 14 august, când vom deveni şi membru afiliat. Nu vom fi singura echipă care vom juca în eşalonul secund în urma unei invitaţii. Au fost 26 de cereri de înscriere şi cele două serii vor fi compuse din 14 echipe, deci urmează ca două echipe să fie invitate“, a declarat Pavel Badea, pentru GdS.
CS Universitatea se va reuni astăzi, la ora 18.00, la Craiova, iar mâine, la ora 10.30, va susţine un prim antrenament în incinta bazei sportive „Ion Oblemenco“, fiind deschis presei. A doua şedinţă de pregătire a zilei va avea loc de la ora 18.00. Trupa lui Erik Lincar va putea fi văzută pentru prima dată de suporterii craioveni într-un joc amical joi dimineaţă, de la ora 10.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, adversară fiindu-i divizionara C CS Vişina Nouă. Testul va fi urmat de o conferinţă de presă, în care se va anunţa şi restul programului de pregătire până la startul campionatului (7 septembrie – n.r.), care cuprinde un nou cantonament, ce va avea loc în judeţul Prahova.

Iancu: Nu au motive
să nu ne primească

La fel de optimist ca Pavel Badea s-a arătat şi preşedintele FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, acesta fiind convins că trupa lui Nicolo Napoli va evolua în Liga a II-a. „Nu ştiu de ce tărăgănează atâta. Nu au motive să nu ne primească. Vom juca în Liga a II-a, cu siguranţă. Bine ar fi ca doamna primar să ne lase să jucăm şi noi pe «Ion Oblemenco», să ne dea un vestiar şi un teren de antrenament, că aşa e normal, iar suporterii aleg singuri la cine vin la meci“, a spus Marcel Iancu, pentru GdS.
„Ar fi culmea să ne bucurăm pentru o situaţie normală. Vrem să promovăm, dar nu promit. După atâţia ani în fotbal, în care am păţit atâtea, mi-e teamă să mai spun ceva. Totuşi, nu concep să jucăm doi ani în Liga a II-a. Nu avem, cel puţin deocamdată, un lot care să defileze ca în 2005, dar ne vom bate. Probabil că până în retur o să ne mai revenim financiar şi vom fi şi mai puternici“, a declarat finanţatorul FC Universitatea, Adrian Mititelu, la Radio GSP. FC Universitatea va afla mâine dacă va juca în Liga a II-a.

S-au ales reprezentanţii Ligilor
a II-a şi a III-a în CEx

Şedinţa Adunării Generale de ieri a debutat cu alegerea noilor reprezentanţi ai cluburilor de Liga a III-a în Comitetul Executiv.
Pentru eşalonul trei au fost aleşi Marius Burcă (Metaloglobus Bucureşti) şi Alex Krenek (CS Oşorhei).
La Liga a II-a a fost ales Auraş Braşoveanu, de la Dunărea Galaţi. Oficialul moldovenilor a câştigat lupta cu Florin Prunea (CSMS Iaşi) şi Ştefan Stana (ACS Berceni).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS