17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Unitate maximă

Atmosferă de sărbătoare miercuri seară pe stadionul „Extensiv“, arena de lângă Parcul „Nicolae Romanescu“ găzduind a doua reunire a familiei Ştiinţei. La iniţiativa Asociaţiei Suporterilor Olteni (ASO), componenţii Craiovei Maxima şi alte glorii ale Universităţii au susţinut un joc demonstrativ cu o selecţionată a fanilor. Încurajaţi de peste o sută de ultraşi din tribune, jucătorii ambelor echipe s-au întrecut în faze spectaculoase, dar şi comice, câştig de cauză având componenţii echipei Old Boys Craiova Maxima, cu 3-2, graţie reuşitelor semnate de Dănuţ Bica, Marius Iordache şi Pavel Badea.
Condusă de pe bancă de Costică Donose, formaţia vedetelor a început cu următorul „unsprezece“: Florin Dumitru – Dănuţ Bica, Nicolae Tilihoi, Corneliu Papură, Marius Iordache – Victor Cojocaru, Pavel Badea, Emil Săndoi, Sorin Cârţu – Marian Bâcu, Silvian Cristescu. Pe parcurs au mai intrat: Robert Vancea, Marian Calafeteanu şi Ovidiu Florescu, care astăzi îşi aniversează ziua de naştere.
La eveniment au mai fost prezenţi Gabriel Boldici şi Mircea Irimescu, dar aceştia nu s-au băgat la joc, au preferat să stea pe margine şi să binedispună asistenţa.
Din echipa suporterilor au făcut parte, printre alţii, şi fiul lui Nicolae Tilihoi, Lucian, dar şi băiatul regretatului om de radio Sebastian Domozină, Alexandru.
În ceea ce priveşte evenimentul, suporterii prezenţi în tribunele „Extensivului“, în majoritate componenţi ai facţiunii „Sezione Ultra’“, au folosit fumigene alb-albastre, au fluturat steaguri şi au cântat în permanenţă, ca în vremurile bune. De asemenea, nu au lipsit bannerele, mesajele transmise de fani fiind următoarele: „Alături de căpitan“ (aluzie la Costică Ştefănescu, a cărui stare de sănătate nu este prea bună – n.r.), „Ştiinţa trebuie să renască“, „Craiova credinţa noastră“ şi „6 cupe, 4 campionate – ale noastre-s toate“.
„Este o onoare pentru noi să împărţim terenul de joc cu marii fotbalişti ai Craiovei Maxima, care sunt şi nişte oameni deosebiţi. Sperăm să devină o tradiţie această acţiune, să o organizăm în fiecare an“, a declarat preşedintele ASO, Irinel Coandă, pentru GdS.

Maximii, încântaţi
de acţiune

La fel de bucuroşi s-au arătat şi componenţii Old Boys Craiova Maxima, chiar dacă unii s-au resimţit un pic în urma efortului depus. „N-am mai făcut de ceva timp mişcare, iar acum am făcut schimbări de direcţie stânga-dreapta şi am făcut contractură la picioare. Oricum, a fost frumos şi mi-a făcut plăcere să particip“, a declarat Pavel Badea, pentru GdS. „Ne bucură foarte mult faptul că nu s-a uitat ce am făcut noi pentru aceste culori“, a punctat căpitanul Maximei, Costică Donose. „Eu zic că dacă am da puţin din kilograme jos, am pune mari probleme echipelor de Liga a III-a“, a spus Nicolae Tilihoi.
La rândul său, portarul Florin Dumitru a recunoscut că echipa suporterilor a crescut în valoare faţă de anul trecut, când fostele glorii le-au administrat un sec 11-3 pe „sinteticul“ de la baza „Popeci“. „Am luat două goluri de toată frumuseţea, dar nu regret. De data aceasta, echipa suporterilor a fost mult mai bine pregătită, ne-a pus ceva probleme, dar am reuşit să o învingem. Sunt foarte plăcute aceste momente petrecute în marea familie a Ştiinţei“, a declarat Florin Dumitru, în cadrul emisiunii „Ora de sport“ de la Radio Sud şi GdS TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS