16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Partida Steaua - Concordia Chiajna a fost amânată

Fotbal – Partida Steaua – Concordia Chiajna a fost amânată

Partida Steaua – Concordia Chiajna, programată sâmbătă, de la ora 21.00, în etapa a III-a a Ligii I, a fost amânată pentru o dată ce va fi stabilită ulterior, anunţă site-ul oficial al LPF.

TAS a anunţat, vineri, că a obligat Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.
Conform programării meciurilor din etapa a III-a, Rapid trebuie să joace, sâmbătă, de la ora 21.00, cu Steaua, în deplasare, pe Arena Naţională. Surse din cadrul clubului Steaua au declarat pentru MEDIAFAX că până vineri se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete la acest meci. Rapid a jucat deja două partide în acest sezon, scor 1-2, cu FC Vaslui în deplasare şi 1-1, cu Viitorul Constanţa acasă.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).
Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.
Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS