12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct muncit la Ploieşti

Punct muncit la Ploieşti

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut luni seară, în deplasare, în compania echipei Petrolul Ploieşti, contând pentru etapa a doua a Ligii I. Oltenii au deschis scorul prin Bohale (‘80), care a marcat în meciul de debut cu un şut de la aproximativ zece metri. Replica „lupilor galbeni“ a venit de la Dore, care a adus egalarea după ce a marcat cu un şut sub bară. În minutul 88, Paraskevas a făcut henţ în careu, arbitrul Istvan Kovacs nu a observat, însă, după ce s-a consultat cu asistentul Miclos Nagy, a acordat lovitură de la 11 metri pentru Petrolul. Aceasta a fost însă ratată de Gheorghe Grozav, care a executat slab o „scăriţă“, permiţându-i lui Lazar să respingă.
Petrolul Ploieşti: Pecanha – S. Achim, Geraldo, Benga, Guilherme – Mustivar (‘65, De Lucas), Hoban – Boudjemaa, Teixeira (‘55, Dore), Grozav – Hamza (‘87, Priso). Antrenor: Cosmin Contra.
Pandurii Târgu Jiu: Lazar – Unguruşan, Paraskevas, Erico, Momcilovici – P. Anton, Breeveld – Buleică, Eric (‘72, Bohale), D. Nistor (‘90+2, Cristea) – Matulevicius (‘90+3, Mamele). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Boudjemaa ‘20, / Erico ‘24, Unguruşan ‘33, Paraskevas ‘38.
Au arbitrat: I. Kovacs – M. Nagy, O. Şovre; C. Popa.
Observatori: C. Sorescu, O. Antonescu, C. Ciubotă.
Supervizor: V. Alexandru.

Pustai: Tot ce se adună în clasament e bun

Punctul obţinut pe cocheta arenă „Ilie Oană“ l-a mulţumit pe antrenorul pandurilor, Cristi Pustai, care a admis că elevii săi au greșit destul de mult după ce au deschis scorul. „Ambele echipe s-au ridicat la aşteptările publicului. Locurile doi-trei ocupate sezonul trecut ne-au obligat să facem şi spectacol. Acum trebuie să ne gândim cât de repede putem recupera jucătorii. Petrolul a avut mai multe ocazii, dar și noi am avut multe oportunităţi şi situaţii, însă jucătorii mei au greşit prea mult. Orice punct adunat în clasament este bun“, a declarat Cristi Pustai, la Digi Sport.
De partea cealaltă, tehnicianul petroliştilor, Cosmin Contra, a fost destul de marcat de faptul că echipa sa nu a obţinut toate cele trei puncte, luând în calcul faptul că Gicu Grozav a irosit lovitura de pedeapsă la finalul jocului. „Îmi felicit jucătorii pentru munca depusă, pentru că nu-i uşor să joci din trei în trei zile, să evoluezi pe teren sintetic în Feroe şi apoi aici cu una dintre cele mai bune echipe. Adevărul este că ei au câştigat un punct, iar noi am pierdut două. Păcat că nu avem şase puncte după două etape, le-am fi meritat, dar nu avem timp să ne lamentăm şi să fim supăraţi. Ne aşteaptă un meci important în cupele europene, cu Vitesse“, a punctat Cosmin Contra.

Cale liberă spre Ardeal

Pentru Pandurii urmează un meci foarte important în Liga Europa, trupa lui Cristi Pustai urmând să întâlnească mâine, de la ora 21.00 (Digi Sport), pe „Cluj Arena“, pe Hapoel Tel-Aviv, în prima manşă a turului trei preliminar. Suporterii gorjeni care vor dori să-şi susţină favoriţii  vor fi privilegiaţi, având cale liberă pe Defileul Jiului (DN 66), care de regulă este închis de marţi şi până joi din cauza unor ample lucrări de modernizare. Autoritățile au luat măsura deschiderii temporare a defileului între orele 11.00 și 12.00, astfel ca autocarele sau mașinile personale ale suporterilor gorjeni să treacă spre Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS