12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuţ Ceici, campion balcanic

Dănuţ Ceici, campion balcanic

Atletul de la CSM Craiova a cucerit aurul cu echipa de ştafetă

Doi dintre atleţii de la CSM Craiova au urcat pe podium la Campionatul Balcanic desfăşurat weekendul trecut în Bulgaria, la Stara Zagora. Dănuţ Ceici, sportiv pregătit de Mihai Chelariu, a făcut parte din echipa României de ştafetă 4×100 de metri care a cucerit medalia de aur. Andrei Ştefana (antrenor Margareta Barbu) a obţinut medalia de argint la 3.000 de metri. Al treilea reprezentant al clubului CSM Craiova în Bulgaria, Marius Buşcă, antrenat tot de Chelariu, a încheiat pe locul cinci cursa de 5.000 de metri. Alt oltean, Ionuţ Daniel Betej, a obţinut medalia de bronz la 3.000 de metri obstacole şi tot pe locul trei s-a clasat şi Ana Maria Roşianu (CNMB Râmnicu Vâlcea). Delegaţia României s-a întors acasă cu zece medalii de aur, patru de argint şi şase de bronz, clasându-se pe primul loc în clasamentul oficial feminin şi pe locul secund în ierarhia masculină. La întreceri au fost prezenţi sportivi din 12 ţări: Albania, Armenia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

Medalii şi la juniori 2

Oltenii s-au remarcat şi la Campionatul Naţional rezervat juniorilor 2, competiţie desfăşurată, în weekend, la Bucureşti, cu participarea a 460 de sportivi de la 107 cluburi. Din Craiova, LPS „Petrache Trişcu“ a avut trei medaliaţi: Daniela Bogdan – aur la 5.000 de metri, Ştefăniţă Târşogoiu – argint la disc (1,5 kg) şi Laura Brotac – bronz la cinci kilometri marş. Şi Andreea Zamfir a fost aproape de medalie, clasându-se pe locul patru la 5.000 de metri. CSM Craiova a avut un medaliat, Ionuţ Manolache, care a obţinut bronzul la zece kilometri marş. CS Pandurii Târgu Jiu a avut o medaliată, Andreea Pîşcu, care a cucerit argint la 800 de metri şi bronz la 1.500 de metri. Alt club gorjean, LPS Târgu Jiu, a avut două medalii, obţinute de acelaşi sportiv, Mădălin Gheban, argint la 1.500 de metri şi bronz la 800 m. Şi atleţii vâlceni s-au remarcat la finala CN rezervat juniorilor 2. Andrei Toader, de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea a cucerit două titluri naţionale, la greutate (cinci kilograme) şi disc (1,5 kilograme), iar colegul său de club, Ionuţ Manea, a devenit campion la săritura în înălţime. A patra medalie de aur cucerită de reprezentanţii judeţului Vâlcea a fost câştigată de Ionuţ Drăguşin (Şcoala Generală „Tudor Vladimirescu“ Drăgăşani) la 3.000 de metri.

Ionescu şi Doagă, în lotul pentru Mondiale

Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a aprobat zilele trecute lotul pentru Campionatele Mondiale de seniori de la Moscova (10-18 august), la competiţia supremă de luna viitoare urmând să facă deplasarea un număr semnificativ de sportivi – 18, care şi-au îndeplinit exigentele bareme şi criterii impuse de organizatori. În lot se regăsesc şi sportivi olteni sau care reprezintă cluburi din Oltenia. Este vorba despre maratonistul Marius Ionescu (CSM Craiova), Ioana Doagă (CS Universitatea Craiova) şi severineanca Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), care reprezinta clubul Dinamo. Ceilalţi componenţi ai lotului sunt: Andreea Ogrăzeanu (200 m), Bianca Răzor (400 m şi ştafeta 4×400), Mirela Lavric (800 m şi ştafeta 4×400 m), Adelina Pastor (ştafeta 4×400 m), Alina Panaite (ştafeta 4×400 m), Sanda Belgyan (ştafeta 4×400 m), Bianca Perie (ciocan), Nicoleta Grasu (disc), Anca Heltne (greutate), Eliza Toader (suliţă), Simona Maxim (maraton), Marian Oprea (triplusalt), Mihai Donisan (înălţime), Adrian Vasile (lungime), Marius Cocioran (50 km marş).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS