5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe prelungeşte suspansul

Se prelungeşte suspansul

Comisia de Disciplină va anunţa abia mâine dacă FC Universitatea va fi primită în campionat.

Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FRF nu au luat nici ieri o decizie cu privire la participarea echipei FC Universitatea Craiova în Liga a II-a, amânând verdictul pentru mâine. Reamintim că dosarul de înscriere în eşalonul secund depus de gruparea patronată de Adrian Mititelu a intrat la „puricat“ săptămâna trecută, după ce secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a sesizat Comisia de Disciplină în urma unor probleme descoperite de Departamentul Competiții, ca urmare a analizării cerințelor de participare conform ROAF, cu privire la unele datorii ale clubului. FC Universitatea Craiova datorează Ligii Profesioniste de Fotbal 1.053.000 de lei (aproximativ 250.000 de euro), bani proveniţi din trei amenzi aplicate lui Adrian Mititelu în 2011 de Comisia de Disciplină a LPF, precum şi 404.526 de euro datorii către jucători şi cluburi. În discuţie intră restanţe la bulgarii Emil Gargorov şi Valentin Iliev, aceştia având de recuperat de la Adrian Mititelu 325.000 de euro, 18.182 de euro îi pretinde fostul preparator fizic Gabriel Martinez, 16.666 de euro atacantul Vali Badea şi 44.678 de euro sunt solicitaţi de Gloria Bistriţa, în contul transferului lui Mădălin Ciucă. Totalul datoriilor se ridică la peste 800.000 de euro, fără a fi luate în calcul restanţele cu care alţi jucători sau antrenori s-au înscris la masa credală, în procesul de faliment al clubului.

Mititelu a pregătit „planul B“

Patronul clubului FC Universitatea, Adrian Mititelu, a afirmat ieri că nu se teme de decizia Comisiei de Disciplină şi a garantat prezenţa echipei în Liga a II-a, spunând că are „un plan B“. „Dacă nu vor să mă înscrie, am varianta să apelez la statul român. Voi apela la o ordonanţă prezidenţială, iar Parchetul mă va înscrie în Liga a II-a printr-o procedură penală. Dacă ne dau afară pe uşă, noi intrăm pe geam. Am soluţie să rezolv situaţia în cinci zile. Am şi scris plângerile penale împotriva lor şi sunt pregătit de orice“, a spus Mititelu, la Radio GSP. „Cinci la sută recunosc că mi-e teamă să nu facă din nou ceva ilegal. Dacă totuşi se va întâmpla, am semnale că va fi o explozie socială, suporterii vor ieşi pe străzi. Începe revoluţia fotbalului românesc. Parchez autocarul în faţa DNA şi nu mai plec de acolo până nu mă înscriu. Nu mă voi lăsa!“, a mai spus Adrian Mititelu.
Şi preşedintele executiv al grupării oltene, Marcel Iancu, este sigur că echipa va evolua în eşalonul secund. „Eu sunt foarte liniştit, n-am nici cea mai mică emoţie în privinţa înscrierii. N-au cum să nu ne primească, ar însemna să-şi facă singuri probleme. Vom juca în Liga a II-a şi o să vedeţi că vom juca şi pe «Ion Oblemenco», pentru că am mare încredere în justiţia craioveană“, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS