27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRocadă de patroni la Vâlcea

Rocadă de patroni la Vâlcea

Scandalul dintre conducătorii echipelor oltene CSM Vâlcea şi Damila Măciuca privind stadionul din Zăvoi a luat o turnură neaşteptată. Patronii, Cătălin Rufă, respectiv Dan Niţu, s-au pus la masa tratativelor în această săptămână şi au decis să devină asociaţi, urmând ca fiecare să devină acţionar majoritar la clubul celuilalt. Altfel spus, să facă schimb de echipe. Finanţatorul Damilei, senatorul Dan Niţu, va deveni acţionar majoritar la CSM Vâlcea, în asociere cu primăria, şi astfel trupa pregătită de Claudiu Niculescu va juca în Zăvoi, urmând să fie singura reprezentantă a judeţului. Niţu va prelua însă automat şi datoriile lăsate de Cătălin Rufă la utilităţi, circa 110.000 de euro. La rândul său, Cătălin Rufă ar prelua-o pe Damila şi va transfera tot lotul lui Pelici. Apoi mută imediat lotul la Reşiţa, unde autorităţile locale i-au promis 1,8 milioane de lei anual, triplu decât la Vâlcea. Conform proiectului autorităţilor din Caraş-Severin, echipa condusă de Rufă se va numi CSM Metalul Reşiţa şi va juca în eşalonul secund, în locul Damilei.
Conform saptamana.net, Rufă şi Niţu, însoţiţi de jurişti, au fost marţi la Primăria Râmnicu Vâlcea, unde au primit acceptul edilului Gigi Matei, totul urmând să fie trimis pentru aprobare în următoarea şedinţă de consiliu local.
„Eu i-am spus primarului părerea mea. E bine ca Vâlcea să aibă o singură echipă, care să fie sprijinită de autorităţi, pentru că doar aşa se poate face performanţă. Nu contează care, CSM, Damila sau Hidro, important e să aibă tot sprijinul, nu să fie două echipe rivale. Vâlcenii trebuie să ştie că rămân cu CSM Vâlcea“, a spus Rufă, pentru sursa citată.
„Este adevărat, ne-am înţeles, sper să nu mai apară surprize. Eu voi prelua CSM, cu tot cu datoria la utilităţi. Cred că acum, că ne mutăm în Zăvoi, ne va fi mai uşor să aducem jucători“, a declarat senatorul Dan Niţu.

Alb-verzii au făcut scor cu Hidro

În ceea ce priveşte strict fotbalul, Damila Măciuca a susţinut marţi seară al doilea joc amical din această vară. Dacă, în prima confruntare, elevii lui Claudiu Niculescu s-au impus cu 2-0 în faţa celor de la Flacăra Horezu, în cea de-a doua, desfăşurată tot la baza „Oltchim“, au câştigat mult mai clar, scor 5-0, în faţa vâlcenilor de la Hidro, autorii golurilor fiind Lircă, Geantă, Ionuţ Stoica, Iancu şi Voican.
„A fost un antrenament bun. Rezultatul nu m-a interesat, era mai important ca băieţii să iasă sănătoşi din teren. Încă suntem în perioada de acumulări. Fotbaliştii mei au avut o săptămână grea, cu două antrenamente pe zi, dar s-au mişcat destul de bine. Suntem în discuţii avansate cu câţiva jucători, care sper să vină zilele viitoare. Este bine dacă vom juca în Zăvoi, ar fi un avantaj mare pentru noi în perspectiva obiectivului pe care îl avem, promovarea. Vom juca pe un stadion frumos, într-un oraş frumos, ar fi lume multă la meciuri. Vom pleca în cantonament la Alba-Iulia, acolo unde avem programate alte meciuri amicale. La întoarcere vom juca alte trei partide de pregătire cu echipe de Liga a II-a. E greu să găseşti o echipă de Liga I acum, având în vedere că sunt în plin campionat“, a declarat antrenorul Damilei, Claudiu Niculescu, care a trimis pe teren următorul „unsprezece“: Florin Matache – Edi Stoica, Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Samson Nwabueze – Valentin Bărbulescu, Codruţ Lircă – Adrian Codin, Bogdan Geantă, Victoraş Cataramă – Andrei Nilă. În repriza a doua au mai intrat: Iosif (Dragoş Geantă) – Iosif Melcea, Cătălin Pârvulescu, Ionuţ Stoica, Alexandru Neagu, Ovidiu Popescu, Dani Iancu, Adi Popa, Andrei Voican.

Alb-albaştrii au intrat în cantonament

La rândul său, CSM Vâlcea a început de luni un stagiu de pregătire în incinta bazei sportive din Zăvoi, stagiul întinzându-se pe durata a nouă zile. „Nu vom merge nicăieri în această vară, cantonamentul de pregătire fizică se va desfăşura în Zăvoi. Am ales să rămânem aici, deoarece avem parte şi de o refacere ca la carte, de care este mare nevoie în perioada aceasta de pregătire. Avem la dispoziţie condiţii bune de antrenament, terenul de joc, pista de atletism, materialele pentru şedinţele de forţă etc., aşa că nu puteam pleca în altă parte, deoarece nu ştiam dacă puteam găsi condiţii mai bune“, a declarat, pentru Arena Vâlceană, antrenorul alb-albaştrilor, Alexandru Pelici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS