Acasă Sport Podărenii şi-au luat doza de moral

Podărenii şi-au luat doza de moral

Nou-promovata în Liga a III-a, AS Podari, a dispus miercuri seară, pe teren propriu, scor 2-0, de fosta reprezentantă a Doljului din eşalonul trei, CS Apa Craiova, partida contând pentru primul tur al Cupei României. Golurile învingătorilor au fost marcate de Dorin Preda, care a profitat de o greşeală a portarului Adrian Surdu (‘54), şi Cătălin Ţenovici, care a îndeplinit o simplă formalitate, de la trei metri, după o incursiune pe partea dreaptă a lui Preda (‘86). Ca evoluţie, gruparea CS Apa a dominat la capitolul ocazii mari în prima parte a întâlnirii, având de două ori posibilitatea de a marca, prin Octavian Trăistaru (‘5) şi Renato Bălan (‘28), replica gazdelor fiind ceva mai „apatică“, Preda (‘37, ‘44) şi Dumitraşcu (‘40) şutând peste poartă de fiecare dată. În partea secundă lucrurile s-au simplificat pentru podăreni, pentru că adversarii, care abia şi-au reluat pregătirile, au căzut fizic. În afara celor două goluri, trupa pregătită de Nae Ungureanu a mai trecut de trei ori pe lângă gol, prin Crângoiu (‘48), Ţenovici (‘76) şi Cruşoveanu (‘78).
AS Podari: Turianu – Stoica, Preduţ, Istudor, Mateiţă – Dumitraşcu, Duţă (‘46, Ţenovici), Crângoiu, Cruşoveanu – Pârvan (‘65, Stăncuţa), Preda. Antrenor: Nae Ungureanu.
CS Apa Craiova: Surdu – Orban, Chiriţă, Dreşcă, Firoiu – D. Stancu, Trăistaru, Ed. Dina, A. Stancu (‘70, Tătaru) – Răduţ, Bălan. Antrenor: Mac Gârleşteanu.
Cartonaşe galbene: Pârvan, Stăncuţa / Chiriţă, Dreşcă, D. Stancu.
Au arbitrat: V. Flueran – Cr. Nicola. Dr. Stanciu.
CS Podari va juca în turul următor pe 31 iulie.

Nae Ungureanu: Îmi doresc promovarea

La finele disputei, antrenorul lui AS Podari, Nae Ungureanu, a afirmat că îşi doreşte să ajungă cât mai departe în Cupa României şi că în campionat şi-ar dori să lupte pentru promovarea în Liga a II-a. „Am debutat cu dreptul şi mă bucură lucrul acesta. A fost un joc de Cupă destul de disputat, cu ambiţii şi de o parte şi de alta, cu nişte jucători care nu au reuşit să-şi câştige locul în echipă, alţii joacă acum la Apă, dar cochetează cu noi, însă au contract până pe 31 iulie. Au fost şi câteva sute de spectatori, oameni cărora le place fotbalul, şi noi sperăm ca în continuare să vină într-un număr cât mai mare la stadion. Podariul este foarte aproape de Craiova şi eu sper ca lumea să vină aici, la jocurile noastre. În continuare vrem să facem o echipă cu care să reuşim să ne batem la primele locuri. Am 11 jucători pe care i-aţi văzut astăzi (miercuri – n.r.) pe care mă bazez, deci îmi mai trebuie 11, 12 fotbalişti ca să fac un lot de 22, 23, din care eu să fac o formulă cât mai bună şi să am o concurenţă bună pe toate compartimentele. Îmi doresc promovarea şi cred că şi domnul primar Gheorghiţă şi-o doreşte, dar sunt paşi mulţi până acolo. În primul rând trebuie să ne facem o echipă competitivă, să joace frumos şi să aducă spectatorii la stadion. În Cupă ne dorim să aducem o echipă de Liga a II-a, iar asta ar însemna să mai eliminăm o formaţie în turul următor. În campionat, soluţia cea mai bună ar fi să jucăm în serie cu echipele din zona noastră, de sud, începând cu Oltul, Gorjul, Mehedinţiul, pentru că, dacă ne bagă în seria Bucureştiului, acolo sunt jucători mult mai talentaţi decât avem noi deocamdată în lotul nostru“, a spus Nae Ungureanu.
De partea cealaltă, antrenorul celor de la CS Apa Craiova, Mac Gârleşteanu, a recunoscut că echipa mai bună în jocul de Cupă a fost AS Podari: „Venim din vacanţă, nu am făcut nici un antrenament pe teren mare. Am început pregătirea pe teren mic şi am făcut câteva alergări prin parc şi s-a văzut în a doua repriză, pentru că echipa a căzut fizic. Nu aveam pretenţii la primul meci… Cu repromovarea vom vedea, în primul rând trebuie să formăm o echipă, trebuie să vedem şi lotul pe care ne vom baza, pentru că mulţi vor să plece. După o săptămână vom definitiva lotul şi vom şti mai multe“.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version