21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal - Amelia Busuioceanu şi Janina Luca la HC Oltenia

Handbal – Amelia Busuioceanu şi Janina Luca la HC Oltenia

Handbalistele Amelia Busuioceanu şi Janina Luca au semnat contracte cu echipa HC Oltenia, care îşi va relua pregătirile luni, iar marţi îşi va prezenta oficial lotul pentru sezonul 2013/2014, informează Mediafax.

Amelia Busuioceanu, handbalistă polivalentă care poate juca atât pe postul de inter cât şi în centru, a evoluat ultima dată la gruparea de primă ligă din Franţa, Penn-ar-Bed Brest, acolo unde s-a transferat de la CSM Bacău, după ce gruparea moldavă a retrogradat în eşalonul secund. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani are mari şanse să fie primul căpitan al echipei vâlcene care a preluat locul din Liga Naţională al Oltchimului.
Janina Luca şi-a făcut junioratul la Oltchim, echipă la care a fost şi în lot pentru o perioadă scurtă. Inter dreapta, Luca a evoluat în sezonul trecut la CSM Ploieşti, unde a fost a doua marcatoare a echipei.
O altă jucătoare achiziţionată de HC Oltenia este Ramona Constantinescu, care a evoluat ultima dată în campionatul din Norvegia.
Oficialii de gruparea vâlceană aşteaptă răspunsul de la alte două handbaliste experimentate care au mai jucat în trecut pentru Oltchim, Roxana Gheorghe Cherăscu şi Stăncuţa Guiu.
HC Oltenia se va reuni luni, la sala polivalentă „Traian”, sub conducerea tehnicienilor Maria Torok Duca şi Mia Rădoi, marţi urmând să aibă loc prezentarea oficială a lotului.
În această vară echipa vâlceană are programat un cantonament montan, două meciuri de pregătire şi un turneu amical la Craiova. „Până luni vom perfecta şi alte transferuri, nu dăm alte nume pentru că nu este nimic sigur. Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare, nu cred că este un obiectiv ruşinos, având în vedere că suntem la prima prezenţă în Liga Naţională şi că facem totul în viteză maximă”, a declarat preşedintele clubului, fostul arbitru internaţional, Toma Pleşa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS