5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Decădere maximă

http://www.youtube.com/watch?v=Ta1VRLtsJig

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, împreună cu prefectul Marius Deca şi cu reprezentanţi ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj au inspectat vineri-dimineaţă stadionul „Ion Oblemenco“ şi cantonamentul din Lunca Jiului, unde s-a demarat totodată o amplă acţiune de igienizare, la care au luat parte şi câteva grupe de copii şi juniori ale CSJ Ştiinţa U Craiova. Spre stupefacţia întregului „alai“, cele două stabilimente sportive din Bănie s-au prezentat într-o stare deplorabilă, nefiind îngrijite cu „milioane de euro“, aşa cum susţinea fostul „chiriaş“, Adrian Mititelu, zilele trecute. Concluzia a fost că ambele centre sportive arată deplorabil şi necesită renovări serioase, care trebuie executate cât mai rapid, ţinând cont că echipa CS Universitatea Craiova se va reuni pe 10 iulie şi are nevoie de condiţii decente ca să pregătească noul sezon din Liga a II-a.

„Când va începe campionatul va arăta binişor“

Legendara arenă „Ion Oblemenco“ a fost năpădită de buruieni, atât în tribune, cât şi în jurul pistei, înălţimea plantelor nedorite depăşind-o de multe ori pe cea a unui om, în timp ce în vestiare şi în alte camere ale complexului sportiv domneşte igrasia, degradarea pereţilor fiind greu de imaginat. „Cred că o să facem vreo patru-cinci zile curăţenie aici. După ce se igienizează tribunele, noi vom face un raport către primărie cu necesarul“, a declarat Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova. „Am verificat turnicheţii şi majoritatea nu funcţionează. Sunt multe probleme şi în interiorul stadionului, dar le vor rezolva mecanicii noştri în zilele următoare“, a explicat un muncitor.
„Anul viitor, acest stadion va fi demolat şi va fi înlocuit cu unul nou, însă trebuie să asigurăm echipei noastre condiţii cât de cât decente. Şi la toalete aţi văzut cum arată, în tribune au crescut boscheţii, e dezastru peste tot. Probabil că o parte dintre scaunele de la galerie, care oricum nu le folosesc ei (suporterii – n.r.) că stau în picioare, le vom lua şi le vom monta în celelalte zone, unde sunt lipsă. Oricum, liderii galeriei au cerut ca, în zona unde stau ei, la construcţia viitorului stadion să nu mai fie scaune. Este destul de mult de investit. Din fericire, starea terenului este bună, asta ar fi fost cea mai mare problemă. Cu restul o să ne descurcăm, pentru că vom face, probabil, nişte contracte de sponsorizări. Trebuie nişte achiziţii directe, pentru că nu mai putem aştepta şase luni până când putem să organizăm licitaţii. Oricum, nu vreau să investesc foarte mulţi bani, având în vedere că anul viitor se demolează. Când va începe campionatul, va arăta binişor, pentru că nu poate să arate bine ţinând cont că jumătate de stadion va avea scaune lipsă sau sunt boscheţi. Noi tăiem aceste ierburi, dar având în vedere că s-a spart stratul de beton, iar pământul lucrează sub el, în mod sigur vor mai creşte. Stadionul trebuie să fie întreţinut tot timpul, măcar o dată pe săptămână o să intre colegii noştri de la RAADPFL şi să cureţe ierburile“, a declarat edilul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Imagine deplorabilă
şi la cantonament

De la stadionul „Ion Oblemenco“ s-a mers la cantonamentul din Lunca Jiului, acolo unde îşi puneau la punct strategia de luptă cei de la FC Universitatea. Acolo situaţia este la fel de deplorabilă: buruieni „cât casa“, moloz peste tot, geamuri sparte sau lipsă şi câini vagabonzi.
„După cum puteţi să constataţi, cantonamentul este abandonat de mai mult timp. Ni s-a spus că niciodată nu o să intrăm aici, pentru că el (Adrian Mititelu – n.r.) are contract, ceea ce nu-i adevărat, nu există aşa ceva de ani buni. Mai mult decât atât, a spus că a făcut investiţii, numai că au furat uşile şi ferestrele cu tot cu ziduri şi se vede cât este de devastat. Săptămâna viitoare vom introduce hotărârea de guvern, am primit deja aviz de legalitate pentru hotărârea de consiliu local ca să preluăm şi cantonamentul, pentru că, aşa cum bine ştiţi, acesta va face parte din viitorul complex sportiv al municipiului Craiova şi va trebui să îl avem deja în patrimoniu pentru a-l preda CNI-ului (Compania Naţională de Investiţii – n.r.). Vom face nişte investiţii minime în el, pentru că echipa va fi găzduită cel puţin doi ani de acum înainte la acest cantonament, deci trebuie să le oferim condiţii. Este şerpărie aici! Nu intrăm înăuntru până o să vină cei de la DJTS, să preia totul pe bază de proces-verbal, că nu are sens să se spună că l-au lăsat în nu ştiu ce condiţii şi l-am devastat noi. El a dat în judecată DJTS-ul pentru că, vezi Doamne!, a făcut aici investiţii masive şi trebuie să-şi recupereze bunurile. Or „investiţiile masive“ se văd cu ochiul liber, că este totul devastat. Pentru ce să-i plătească cineva vreun ban?“, a spus edilul Lia Olguţa Vasilescu.
„Noi suntem administratorii acestei clădiri şi de doi ani ne judecăm pentru evacuare. Practic, suntem ţinuţi la uşă în propria casă, pentru că Mititelu nu are nici un contract, nici o închiriere, nu există nici o bază legală să ocupe acest imobil. Este un proces care se tergiversează fără nici un motiv. Mai este o problemă: sunt datorii foarte mari la utilităţi. Datoriile nu sunt ale dumnealui, sunt «ale unei firme care este în insolvenţă», dar drepturile se pare că se menţin. Utilităţile sunt tăiate de ceva timp, pentru că am făcut sesizări pentru sistare, dar datoriile şi facturile au rămas DJTS. La Compania de Apă avem aproape jumătate de miliard“, a punctat directoarea DJTS Dolj, Alina Ionescu.

Universitatea lui Mititelu va juca la Petroşani

Evacuaţi de pe stadionul „Ion Oblemenco“, oficialii FC Universitatea Craiova au solicitat Consiliului Local Petroşani să poată susţine meciurile din Liga a II-a pe arena „Jiul“, iar răspunsul autorităţilor hunedorene a fost pozitiv. „Am ales baza sportivă din Petroşani pentru că ştiu că şi acolo, în Vale, sunt foarte mulţi susţinători ai Craiovei, iar oamenii sunt foarte calzi acolo. Dar am mai ales Valea pentru că este o zonă liberă de roşu (aluzie la partidul politic PSD – n.r.). Cunosc publicul foarte bine, încă de pe vremea când Craiova juca la Petroşani, cu Jiul, în Liga I“, a declarat Adrian Mititelu, pentru Ziarul Văii Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS