Acasă Sport Să fie fotbal în Bănie!

Să fie fotbal în Bănie!

http://www.youtube.com/watch?v=gJODmSRIN-I

În cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Local Craiova (CL), consilierii au votat, în unanimitate, asocierea municipalităţii cu CS Universitatea Craiova şi firma SC Blue Lions Capital SA. Dezbaterea a fost urmată de o conferinţă de presă în care primarul Lia Olguţa Vasilescu i-a prezentat pe Erik Lincar – antrenorul viitoarei echipe care va evolua în Liga a II-a, Laviniu Beze – preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) şi totodată reprezentantul finanţatorilor echipei, şi pe ziaristul Răzvan Cucui – viitorul ofiţer de presă al grupării din Bănie.
Edilul a explicat motivele pentru care a apelat la actualii finanţatori şi a vorbit şi despre palmaresul şi tot ce ţine de noua echipă a Craiovei. „Pentru investitori am avut cinci-şase opţiuni, dar am ales persoane cu imagine foarte bună, asta pentru că ne asociem şi noi, municipalitatea, cu imaginea acestor oameni şi m-a interesat să fie şi fani ai Ştiinţei, pentru că nu poţi să fii investitor al Universităţii dacă nu o iubeşti. Am vrut să fie neapărat persoane care nu s-au mai implicat în fotbal până acum. Cred că cei care au îndeplinit aceste criterii sunt investitorii cu care ne prezentăm astăzi aici. Dacă Mititelu înscrie echipa, noi mergem mai departe cu proiectul nostru, iar dacă citiţi cu atenţie asocierea dintre CL şi noul investitor o să vedeţi că pe «Oblemenco» poate juca doar echipa municipalităţii şi alte echipe de juniori. Eu sunt convinsă că va fi înscrisă doar o Universitatea Craiova, pentru că, dacă aş fi avut vreun dubiu, nu aş mai fi intrat în acest proiect. CS Universitatea este clubul mamă până la urmă, cu palmaresul până în 1994, cu imnul, cu culorile, avem tot ce ne trebuie. Palmaresul nu a plecat niciodată de la clubul mamă. Nu există nici un fel de documente în posesia altor persoane care să dovedească altceva. Pe componenţii Craiovei Maxima îi aşteptăm alături de noi, pentru că locul lor este alături de echipă“, a declarat Olguţa Vasilescu.

Finanţatorii, adepţii performanţei

Finanţatorul Laviniu Beze a afirmat că a venit la Craiova doar cu gândul de a face performanţă. „Sunt mândru că fac parte din acest proiect şi sunt onorat să fiu aici. Eu am fost suporterul Ştiinţei dintotdeauna şi voi fi, pentru totdeauna, suporterul Ştiinţei. Vrem să readucem fotbalul de performanţă în Craiova, să aducem trofee şi un joc spectaculos acestui oraş şi să redăm echipa celor care o iubesc, pentru că cei mai importanţi pentru echipă sunt suporterii. Vă garantăm că în acest proiect al nostru lucrurile vor fi diferite şi va fi un succes. Eu am deschis ochii ca suporter al Craiovei şi ştiu ce înseamnă spiritul Universităţii. În ultimii doi ani, acest spirit risca să se piardă şi noi suntem aici pentru a-i reda acestui spirit identitatea sa şi pentru a face ca echipa Olteniei să redevină echipa tuturor românilor. Vrem ca această asociere să fie pe modelul occidental, vrem ca societatea să fie listată la bursă şi avem exemplul Borussiei Dortmund sau Manchester United, care credem că sunt modele de urmat. Nici eu şi nici ceilalţi investitori nu vom urma modelul românesc de a ne implica în scandaluri, de a da sfaturi tehnice antrenorului sau de a ne da cu părerea. Nici unul dintre aceşti investitori nu a venit la Craiova pentru a-şi face publicitate. Domnul Adrian Andrici este un investitor din mass-media şi de pe Piaţa de Capital şi este, ca şi mine, dintotdeauna şi pentru totdeauna un suporter al Universităţii. În acest moment lucrăm la structura clubului, iar atunci când vom depune actele la FRF vor fi cu tot cu organigramă, cu jucătorii cu viza medicală etc. Acest proiect este făcut împreună cu CL şi în spatele lui sunt cei mai buni consultanţi pe care îi cunosc eu. Cred că nici domnul Andrici şi nici sponsorul acestei echipe nu intră pe uşa din spate în fotbalul românesc, nu facem lucruri care să nu fie legale. Am fost asiguraţi de specialişti că acest proiect este viabil şi de aceea ne-am implicat, nu
ne-am fi permis să ne jucăm cu Universitatea Craiova. Noi ne dorim ca toţi investitorii din Piaţa de Capital, sau cât mai mulţi, şi suporterii să aibă acces la acţiunile clubului. În acest moment, sponsorul agreat este domnul George Brăiloiu, de la KDF Energy, care este şi dumnealui oltean şi este suporterul Universităţii Craiova. Bugetul pentru primul an este de 1.500.000 de euro şi evident că nu luăm în calcul decât promovarea“, a spus Laviniu Beze.

N-a fost dezvăluit lotul de jucători

La rândul său, antrenorul CS Universitatea, Erik Lincar, a spus că va dezvălui identitatea jucătorilor cu care va lucra abia săptămâna viitoare, la reunirea lotului, promiţând rezultate pozitive imediate. „Sunt onorat şi foarte bucuros să vin să antrenez la Craiova. M-am simţit foarte bine în Oltenia din punct de vedere fotbalistic şi îmi doresc să am rezultate cât mai bune de acum înainte. Momentan, nu putem dezvălui toate detaliile, dar, cu siguranţă, în lot vor fi şi jucători olteni, mai ales că eu apreciez ambiţia şi determinarea acestor jucători. Avem stabilit programul echipei, ne vom reuni pe data de 10 iulie, nu a fost stabilită exact locaţia, după care pe 22 vom pleca în cantonament în Serbia. Când ne vom întoarce, vom avea două zile libere, apoi se va pleca din nou într-un cantonament montan undeva în România, după care revenim în Bănie şi aşteptăm începutul campionatului. Lotul îl vom definitiva cu două-trei săptămâni înainte de începerea sezonului şi va avea în jur de 25 de fotbalişti. Ne-am înţeles cu mulţi jucători, dar nu pot să detaliez, pentru că nu sunt înregistrate contractele. Asupra componenţei staff-ului tehnic mă voi decide zilele următoare, iar la reunirea lotului va fi prezentat. Sper să avem rezultate încă de la început, lumea să vină la stadion, să aprecieze jocul nostru, să fie eficient şi în acelaşi timp spectaculos, pentru că ştiu că publicului craiovean îi place spectacolul“, a declarat Erik Lincar.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version