Acasă Sport „GP“ Craiova, parteneriat cu Viitorul Constanţa

„GP“ Craiova, parteneriat cu Viitorul Constanţa

În ciuda zvonurilor care au circulat în ultima vreme în Bănie, potrivit cărora Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ s-ar desfiinţa, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel. Gruparea de la Hanul Doctorului a încheiat de curând un parteneriat cu o grupare de Liga I, Viitorul Constanţa, echipa patronată de Gică Hagi, nimeni altul decât cumnatul „Baciului“. Parteneriatul este pe perioadă nedeterminată, centrul de juniori craiovean urmând să propună către gruparea constănţeană cei mai buni jucători ai săi, astfel încât atât jucătorii, cât şi ambele cluburi să aibă de câştigat, întrucât scopul este comun.
„Activitatea noastră a căpătat un sens de curând, întrucât am încheiat o colaborare cu una dintre echipele de Liga I, Viitorul Constanţa, astfel că ne-am văzut visul cu ochii şi vom arunca în luptă produsele şcolii noastre, pe prima scenă. Cu această colaborare probabil că se vor opri şi zonurile care ne dădeau deja desfiinţaţi, cu toate că, după cum se ştie, clubul nostru a participat la fazele finale ale tuturor campionatelor naţionale organizate de FRF şi AJF precedente. Rezultatele noastre din acest an competiţional au fost conform aşteptărilor, iar din punct de vedere al progresului individual al jucătorilor pot spune că ne-am atins obiectivul. Unii jucători ai şcolii au fost evidenţiaţi de reprezentanţii unor cluburi de Liga I şi Liga a II-a, astfel că în această perioadă sunt contactat zilnic de importanţi oameni de fotbal în vederea unor eventuale transferuri. Acest lucru mă bucură tare mult, deoarece reflectă munca noastră de aproape 15 ani de existenţă. Îi sfătuiesc pe cei care s-au apucat de curând să investească bani şi speranţe în copii şi juniori să aibă răbdare dacă vor performanţă, pentru că nu poţi forma în doar doi-trei ani de activitate fotbalişti care să evolueze la nivelul Ligii I sau chiar la echipa reprezentativă“, a spus Paul Răducan, pentru GdS.

„Rezultatele vor fi
din cele mai bune“

În privinţa colaborării nu se schimbă mare lucru, în sensul că fiecare club îşi păstrează numele şi antrenorii, cu menţiunea că deciziile importante, inclusiv cele cu privire la transferurile de jucători, se vor lua în urma unei analize comune. La nivel de jucători, „GP“ Craiova a ajuns la un acord pentru trecerea la Viitorul a şase fotbalişti: Ionuţ Şerban, Alex Băluţă, Cosmin Achim, Antonio Cruceru, Alex Cioablă şi Andrei David. „Am făcut deja primii paşi în ceea ce priveşte colaborarea cu Viitorul, prin faptul că un grup de jucători de diverse categorii de vârstă au fost solicitaţi şi vor juca pentru Viitorul din sezonul următor. De asemenea, cele două cluburi vor fi într-o permanenta legătură şi în perioada următoare vom susţine jocuri amicale la toate categoriile de vârstă în vederea evaluării jucătorilor ambelor cluburi. În ceea ce ne priveşte pe noi, cei de la Craiova, intenţionez să măresc aria de selecţie, astfel încât numărul de jucători legitimaţi să crească şi, implicit, va trebui să mai cooptez în staff-ul tehnic trei antrenori, la care m-am şi gândit deja, dar nu vreau să-i numesc acum. Probabil că mulţi vor spune că nu cantitatea trebuie să mă preocupe, ci calitatea, dar eu am încredere că avem antrenori bine pregătiţi şi că putem produce în continuare jucători de mare valoare. Pentru că tot vorbim de pregătire, vom relua antrenamentele şi acţiunile de selecţie începând cu 22 iulie. Până atunci, voi finaliza tot ce este legat de această colaborare cu Viitorul Constanţa şi sunt convins că rezultatele vor fi din cele mai bune“, a mai spus Paul Răducan.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version