11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmariei a început munca la SCM

Amariei a început munca la SCM

http://www.youtube.com/watch?v=97-R_Xt_Lfg

Fosta mare handbalistă, aflată la debutul în antrenorat, a condus aseară primul antrenament al echipei SCM Craiova. Obiectivul anunţat de Carmen Amariei este accederea în primele opt locuri, adică în play-off-ul Ligii Naţionale.

Carmen Amariei, noua antrenoare a echipei feminine de handbal SCM Craiova, şi-a intrat ieri în pâine. La prânz, fosta mare jucătoare, dublă câştigătoare a Ligii Campionilor, a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre componenţa lotului, obiectivul şi programul echipei până la debutul campionatului, la începutul lunii septembrie.

Dincă şi Nechita
vor performanţă

Amariei, care şi-a încheiat cariera chiar la SCM Craiova, în această primăvară, după o accidentare la umăr, nu a venit singură la întâlnirea cu mass-media, ci însoţită de două jucătoare noi, ambele de lot naţional, Nicoleta Dincă (extremă stângă, a evoluat ultima dată la „U“ Jolidon Cluj) şi Mirela Nechita (portar, sosită de la Dunărea Brăila). „Am ales Craiova pentru că vrem performanţă alături de SCM Craiova. Am venit şi pentru Carmen Amariei“, a spus slătineanca Nicoleta Dincă, medaliată cu bronz în sezonul trecut cu echipa „U“ Jolidon Cluj. Şi Nechita a continuat în aceeaşi notă: „Am venit pentru performanţă, pentru că vrem să facem ceva frumos aici. Am lăsat fosta echipă care participă în Europa, dar nu este ceva imposibil nici aici. Îmi doresc să fiu repede plăcută şi să calc pe urmele lui Ildiko Barbu, un portar iubit la Craiova“.
Totodată, antrenoarea originară din Cluj şi-a prezentat şi staff-ul cu care va lucra, craioveanul Gabriel Bîrcină – antrenor secund şi Constanţa Florescu – organizator de competiţii. Amariei şi-ar dori şi un preparator fizic, aşa cum se întâmplă la echipele mari, şi sunt şanse ca acest rol să fie îndeplinit, ca voluntar, de fosta mare atletă Cristieana Cojocaru, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles în 1984. „Se obişnuieşte să fie şi un preparator fizic la echipă, dar problemele financiare nu ne permit să facem totul ca la carte. Voi avea o discuţie cu o antrenoare care ne poate ajuta, o fostă mare atletă, căreia îi place foarte mult sportul“, a spus Amariei. Prezentă în sală, Cristieana Cojocaru, în prezent antrenoare la CSM Craiova, a spus: „Vin să aduc performanţa din atletism în handbal“.

Şi-a adus sora,
să o ajute din teren

Cele mai recente transferuri anunţate de noua antrenoare sunt ale Ionelei Goran (pivot, ultima dată la Dunărea Brăila) şi Anca Amariei, sora antrenoarei Carmen Amariei. Anca evoluează pe postul de inter şi a jucat ultima dată în Franţa, la Dijon.
Carmen Amariei s-a declarat mulţumită de lot în proporţie de 85 la sută, iar procentul ar putea creşte dacă va primi răspuns pozitiv de la două jucătoare cu care negociază, dar ale căror nume nu le-a dezvăluit.
„În proporţie de 85 la sută sunt mulţumită de acest lot, aş fi şi mai mulţumită dacă în decursul acestei săptămâni mai primim nişte răspunsuri concrete. Mai avem discuţii la nivel de inter stâng sau drept şi o extremă dreaptă, pe care încă nu le-am definitivat, din cauza unor probleme pe care nu le putem comunica în momentul de faţă. Sunt jucătoare cunoscute, care şi-au exprimat dorinţa de a veni la Craiova, dar din cauza unor probleme nu putem să le dăm numele“, a spus antrenoarea.

Cantonament la Eforie

Obiectivul echipei va fi accederea în play-off, adică clasarea pe locurile 1-8. În ceea ce priveşte programul, pe 15 iulie se va pleca într-un cantonament de zece zile la mare, la Eforie Nord. „Pot spune că 99 la sută avem şi un turneu de pregătire la Baia Mare, pe 2-3 august, şi ne-am dori cel puţin încă un turneu în luna august, cu echipe puternice şi foarte puternice, şi poate, de ce nu, chiar la Craiova“.
Noua antrenoare a mulţumit tuturor pentru susţinere, în special primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu: „Mulţumesc celor care ne sunt alături şi ne sprijină, în primul rând doamnei primar, şi, cu siguranţă, nu o vom dezamăgi. Am colaborat foarte bine cu conducerea clubului, nu mi s-a pus nici o piedică. Cel mai important lucru pentru mine este comunicarea. Atâta timp cât este comunicare şi înţelegere, nu avem cum să nu realizăm ce ne-am propus“.
Ieri după-amiază, la prima şedintă de pregătire au fost prezente următoarele jucătoare: Mirela Nechita, Ionica Munteanu, Adriana Croitoru (portari), Roxana Han, Alexandra Andrei, Carmen Ilie, Andreea Ianaşi, Ana Maria Apipie, Cristina Florica, Andreea Pătuleanu, Nicoleta Dincă, Anca Amariei, Ionela Goran şi Alexandra Haşegan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS