13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSS Craiova, locul doi la Cupa Internaţională ALDO Sport

CSS Craiova, locul doi la Cupa Internaţională ALDO Sport

Arenele „Juventus“ şi „Granitul“ din Bucureşti au găzduit la finalul săptămânii trecute Cupa Internaţională ALDO Sport, dedicată grupelor de copii născuţi în anii 2001, 2002, 2003, 2004 şi 2005, la start aflându-se şi formaţii din Moldova şi Spania.
La 2001 (juniori D), Bănia a avut şi ea o reprezentantă, fiind vorba despre CSS Craiova, echipa antrenată de Alin Staicu reuşind să termine concursul pe podium, la capătul unui parcurs lăudabil. CSS a fost repartizată în grupa D, din care au mai făcut parte Academia
„Gheorghe Hagi“, Proluceafărul Bucureşti şi Portul Călăraşi. Celelalte 12 echipe de la 2001 au fost repartizate după cum urmează: grupa A: FC Olt Slatina, Inter Galaxy Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Astra Ploieşti; grupa B: Juventus Bucureşti, LPS Piteşti, CSS 1 Bucureşti, Petrolul Ploieşti; grupa C: Sportul Studenţesc, ALDO Sport Bucureşti, Interstar Sibiu, LPS „Mircea Eliade“ Bucureşti.
În faza grupelor, CSS Craiova a pierdut primul meci cu 3-1 (gol Andy Manolache), dar s-a revanşat în următoarele, câştigând cu 1-0 (Francesco Pascu – penalti) în faţa Academiei „Gheorghe Hagi“, şi tot cu 1-0 (Francesco Pascu) a trecut şi de Proluceafărul Bucureşti.
În sferturile de finală, alb-albaştrii au „măturat“ cu bucureştenii de la Juventus, administrându-le un usturător 6-0, golurile fiind marcate de Francesco Pascu – 2, Ştefan Sârmon – 2, Andy Manolache şi Mihai Florescu. În celelalte partide din „sferturi“, FC Olt Slatina a dispus de Interstar Sibiu cu 5-0, Inter Galaxy s-a înclinat în faţa Sportului Studenţesc, scor 0-3, iar Academia „Gheorghe Hagi“ a trecut la pas, cu 3-1, de LPS Piteşti.
În semifinale, CSS Craiova a învins-o pe Sportul Studenţesc cu 1-0, graţie reuşitei lui Francesco Pascu, iar Academia „Gheorghe Hagi“ a spulberat visele celor de la FC Olt Slatina de a juca finala mare, impunându-se cu 3-2.
În finala mică, FC Olt Slatina a făcut o partidă excelentă contra Sportului Studenţesc, a câştigat cu 2-1, şi a ocupat poziţia a treia a podiumului, în timp ce craiovenii de la CSS au pierdut la penaltiuri ultimul act cu Academia „Gheorghe Hagi“. Trupa lui Alin Staicu a condus cu 1-0 (gol Andy Manolache), dar constănţenii au revenit şi au preluat conducerea, însă în final a fost 2-2, Francesco Pascu ducând partida în prelungiri. La penaltiuri, craiovenii au fost foarte emotivi, dovadă că doar Dragoş Albu a reuşit să puncteze, Francesco Pascu, Ştefan Sârmon şi Vlăduţ Popa trecându-şi numele pe lista celor care au ratat.
 
Alin Staicu: Sunt mândru de ei
 
Antrenorul grupei de 2001 de la CSS Craiova, Alin Staicu, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi de la acest turneu şi speră ca sezonul viitor să fie şi mai bun. „Sunt mândru de ei, pentru că au avut evoluţii foarte bune şi au îndurat temperaturi ridicate. Au fost meciuri pe care le-am jucat de la ora 14.00 şi 15.00, din cauza asta am pierdut şi primul joc din grupă, cu Portul Călăraşi. Îi felicit şi sper ca la anul să nu mai ratăm trofee, pentru că acum am pierdut a doua finală consecutivă, după cea de la Buftea. Urmează o binemeritată vacanţă, reunirea va avea loc pe 29 iulie, după care vom începe să pregătim viitorul sezon, în care avem ca obiectiv să ajungem în fazele superioare ale campionatului naţional“, a declarat antrenorul Alin Staicu, pentru GdS.
Lotul grupei de copii născuţi în 2001 de la CSS Craiova a fost compus din următorii: portari: Andrei Manolache, Luigi Deselnicu; jucători de câmp: Robert Ene, Răzvan Stoicescu, Cristian Manea, Vlăduţ Popa, Ştefan Sârmon, Florin Stoica, Dragoş Albu, Bogdan Constantinescu, Felix Coman, Andi Manolache (căpitan), Francesco Pascu, Eric Târşoagă şi Mihai Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS