14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAS Podari, în faţa performanţei

AS Podari, în faţa performanţei

Campioana Doljului, AS Podari, întâlneşte astăzi, de la ora 17.30, la Motru, reprezentanta Mehedinţiului, Recolta Dănceu, partida contând pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Momentul mult aşteptat a sosit, iar antrenorul lui AS Podari, Victor Naicu, este convins că duelul va fi aprig, dar consideră că echipa sa are valoare şi va sărbători promovarea la finalul celor 90 de minute. „Din păcate, nu am foarte multe informaţii despre adversari şi asta mă face să cred că nu va fi un meci uşor. Trebuie să fim prudenţi în primele minute, ca să ne dăm seama de jocul şi de valoarea lor, apoi uşor-uşor să trecem la conducerea partidei şi să forţăm victoria. Consider că suntem bine pregătiţi, atât fizic, cât şi psihic, iar valoarea lotului nostru îmi dă încredere că lucrurile vor sta aşa cum ne dorim noi. Nu vom putea conta pe Mihăiţă Stoian, care a luat cartonaşul roşu în finala Cupei României – faza judeţeană, pe care am câştigat-o, iar portarul Alin Barbu a suferit o entorsă la antrenamentul de ieri (luni – n.r.), dar sunt şanse să-l recuperăm până la ora jocului. Sper să fiu inspirat în alegerea primului unsprezece şi să-i facem fericiţi pe suporterii care ne vor însoţi la Motru, pentru că vor fi mulţi, cu siguranţă. Ne dorim foarte mult să fim echipa care va reprezenta Doljul în ediţia viitoare a Ligii a III-a“, a declarat Victor Naicu, pentru GdS.
Tehnicianul craiovean ar fi la a doua promovare consecutivă, cu două echipe diferite, după ce anul trecut a sărbătorit trecerea în Liga a III-a cu CS Apa Craiova, după o victorie, scor 3-2, la Rovinari, în faţa vâlcenilor de la Posada Perişani.

Jucătorii, optimişti

La fel de încrezători în forţele echipei sunt şi jucătorii, căpitanul celor de la AS Podari, Dorin Preda, afirmând că lupta va fi câştigată de cine va sta mai bine din punct de vedere fizic şi va face faţă temperaturii ridicate. „Nu cunoaştem adversarul şi asta e o problemă pentru noi, pentru că vrem să mergem în Liga a III-a cu orice preţ. Degeaba am câştigat campionatul şi Cupa dacă nu câştigăm meciul cu Recolta Dănceu. E un singur joc şi trebuie să fim foarte concentraţi pe toată durata celor 90 de minute. Eu cred că va câştiga meciul echipa care va avea o condiţie fizică mai bună şi va face faţă mai bine căldurii de afară, pentru că la ora jocului vor fi cu siguranţă multe grade Celsius. Ţinând cont de pregătirea pe care am făcut-o până acum, eu zic că nu o să avem probleme şi că vom câştiga barajul“, a declarat Dorin Preda, pentru GdS.
La rândul său, atacantul Marian Niţă a afirmat că îşi doreşte mult să promoveze şi cu AS Podari, după ce anul trecut a pus umărul la „saltul“ celor de la CS Apa. „Sper să sărbătorim promovarea după joc. Sigur că îmi doresc să marchez, dar nu asta este important, ci să câştigăm şi să bifăm «tripla». Am mai promovat cu Apa anul trecut şi sper să o fac şi cu Podariul acum. Suntem pregătiţi şi aşteptăm cu nerăbdare meciul“, a spus Niţă, pentru GdS.
Mult mai hotărât a fost Laurenţiu Boroiban, care a promis să marcheze în poarta mehedinţenilor, punctând că este sigur că AS Podari va promova. „Avem o echipă foarte bună, echilibrată valoric şi nu cred să avem probleme. Promit să marchez mâine (astăzi – n.r.) şi să contribui la victorie. Avem prima şansă la promovare“, a punctat „Boro“, pentru GdS.

Conducerea, nerăbdătoare

Preşedintele formaţiei AS Podari, Horaţiu Stănescu, a afirmat că este nerăbdător să înceapă meciul, considerând că trupa lui Victor Naicu trebuie să-şi atingă obiectivul în jocul cu Recolta Dănceu. „Din punctul nostru de vedere, totul este OK. Le-am oferit toate condiţiile, acum mai rămâne ca şi băieţii să confirme. Nu ştim prea multe despre adversari, aşa că trebuie să fim prudenţi, pentru că fotbalul e fotbal, se pot întâmpla multe pe durata celor 90 de minute. Dacă mă tem de arbitraj? În principiu nu au fost probleme, pentru că au fost delegate numai brigăzi de Liga I. Aşa va fi şi acum şi sper să avem parte de un arbitraj corect“, a declarat Horaţiu Stănescu, pentru GdS.
Primarul Podariului, Constantin Gheorghiţă, este convins că Victor Naicu şi elevii săi vor face o partidă mare şi vor scrie o pagină importantă pentru comună. „Eu sunt foarte optimist în privinţa acestui meci. Am investit şi bani, dar şi mult suflet în această echipă şi ar fi păcat să nu trecem peste acest hop şi să devenim reprezentanta Doljului în Liga a III-a. Din păcate, nu-l vom avea pe Stoian, un jucător foarte bun, care a fost eliminat gratuit de Sebastian Colţescu în Cupă şi va trebui să ne descurcăm fără el. Am pus la dispoziţie cinci autocare pentru suporteri, care vor pleca spre Motru, în jurul orei 15.00, şi băieţii vor avea parte de o susţinere aşa cum trebuie, cu steaguri, cu tobe şi bannere… Sper ca la sfârşit să sărbătorim promovarea“, a declarat primarul Constantin Gheorghiţă, pentru GdS.

Mehedinţenii
cred în şansa lor

Contactat telefonic, primarul din Dănceu, care este şi preşedinte şi, ocazional, şi jucător la clubul Recolta, Stelian Stăncioiu, a afirmat că şansele de promovare sunt împărţite. „Cum să fie meciul de mâine (astăzi – n.r.)… Greu, ca un meci de Cupă, în care ambele echipe pornesc cu şanse egale şi cea mai bună câştigă. Sper să fim noi cei care se vor bucura la sfârşit. Nu înţeleg de ce nu se cunoaşte până la această oră (ieri, ora 15.00 – n.r.) brigada de arbitri. Nu acuz pe nimeni de nimic, dar trebuia să fim înştiinţaţi deja. Cu toate astea, nu mă tem de arbitraj. Nu avem jucători suspendaţi. Avem ceva probleme medicale la lot, dar nimic care să ne îngrijoreze. Sper să facem un joc bun“, a declarat Stelian Stăncioiu, pentru GdS.
Preşedintele AJF Mehedinţi, Dumitru Paraschiv, a spus că speră ca în jocul de astăzi să câştige echipa mai bună, punctând că nu există favorită. „Am înţeles că AS Podari are o formaţie bună, cu jucători valoroşi, care au evoluat în eşaloanele superioare, dar vă spun că şi cei de la Dănceu au o echipă bună. Au investit mult în baza sportivă, în echipă, deci cred că îşi doresc şi ei promovarea la fel ca şi adversarii. Mingea e rotundă, se poate întâmpla orice. Eu îmi doresc să câştige fotbalul spectacol“, a spus Dumitru Paraschiv, pentru GdS.

Baraj Liga a III-a
Programul meciurilor de astăzi, de la ora 17.30, din barajul pentru promovare în Liga a III-a: FC Pojorata (SV) – Viitorul Târgu Frumos (IS), Mureşul Luduş (MS) – Csikszereda Miercurea Ciuc, FCM Baia Mare (MM) – Heniu Prundu Bărgăului (BN), Someş Caraseu (SM) – Unirea Jucu (CJ), CS Ineu – Kinder Junior Oradea (BH), Rapid Jibou (SJ) – CSO Cugir (AB), Nova Mama Mia Becicherecul Mic (TM) – Metalul Oţelul Roşu (CS), Hidro Râmnicu Vâlcea (VL) – FC Avrig (SB), Ştiinţa Turceni (GJ) – Universitatea Petroşani (HD), FC Papauţi (CV) – FC Râşnov (BV), Naţional Goleşti (VN) – AS Negri (BC), Municipal Câmpina (PH) – Voinţa Lanuri (BZ), Cetatea Târgu Neamţ (NT) – CS Luceafărul Mihai Eminescu (BT), FC Garceni (VS) – Sporting V. Lieşti (GL), Izbânda Hagilarea Mihail Kogalniceanu (TL) – Compet Cireşu (BR), Callatis 2012 Mangalia (CT) – AS Voinţa Cocora (IL), Venus Independenţa (CL) – CS Corbeanca (IF), Bolintin Malu Spart (GR) – Atletic Bradu (AG), FC Balş 2007 (OT) – Sporting Rosiori de Vede (TR), FC Chitila (B) – Gloria Corneşti (DB), Recolta Dănceu (MH)  – AS Podari (DJ).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS