8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioni de o şchioapă

Campioni de o şchioapă

Viitorii judoka de performanţă de la CSM şi LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova s-au întors cu opt medalii de la Campionatul Naţional U11

Judo este unul dintre puţinele sporturi care aduc constant rezultate bune Craiovei. Weekeendul trecut, la Techirghiol, s-a desfăşurat Campionatul Naţional U11, la individual şi echipe Intereuroregiuni.
Craiovenii au reuşit să obţină opt medalii, şapte la individual şi una la echipe, patru dintre acestea fiind de aur.
Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ Craiova a avut cei mai mulţi medaliaţi la individual – patru. Ionela Băran (categoria 26 de kilograme) şi Răzvan Dumitru (42 de kilograme) au devenit campioni naţionali, în timp ce Oana Andrei (categoria 36 de kilograme) a cucerit medalia de argint. Pe podium a urcat şi Andreea Stan (categoria 44 de kilograme), aceasta adjudecându-şi medalia de bronz. Aproape de medalie a fost şi David Mitran (categoria 38 de kilograme), care a încheiat concursul individual pe locul cinci.
CSM Craiova a avut trei sportive medaliate. Surorile gemene Balica, Andreea şi Ştefania, au urcat pe podium, dar medaliile au fost de culori diferite. Andreea a concurat la categoria 48 de kilograme şi a cucerit aurul, iar sora sa, Ştefania, a luat argintul la +48 de kilograme. A treia performeră a fost Mihaela Chesnoiu (categoria 29 de kilograme), care a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Sportivii medaliaţi sunt antrenaţi de profesorul Mihai Voinea, cu menţiunea că în pregătirea sportivilor de la CSM Craiova este ajutat de un voluntar, Cristian Văduva.

Oltencele s-au unit
şi au câştigat aurul

În întrecerea pe echipe la feminin, Euroregiunea Oltenia, alcătuită din judoka din Craiova şi Drobeta Turnu Severin a devenit campioană naţională. Sportivele care au contribuit la această performanţă sunt: Diana Argint (29 de kilograme, CSM Drobeta Turnu Severin), Ionela Băran (29 de kilograme, LPS „Petrache Trişcu“ Craiova), Adelina Sfetcu (32 de kilograme, CSM Drobeta Turnu Severin), Rebeca Toma (32 de kilograme, LPS „Petrache Trişcu“ Craiova), Oana Andrei (36 de kilograme, LPS „Petrache Trişcu“ Craiova), Mihaela Chesnoiu (36 de kilograme, CSM Craiova), Erika Văduva (40 de kilograme, LPS „Petrache Trişcu“ Craiova), Andreea Stan (44 de kilograme, LPS „Petrache Trişcu“ Craiova), Andreea Balica (48 de kilograme, CSM Craiova) şi Ştefania Balica (+48 de kilograme, CSM Craiova). Sportivii campioni sunt antrenaţi de Voinea Mihai (Craiova) şi Gicu Vasilian (CSM Drobeta Turnu Severin).
Mihai Voinea a spus ieri pentru GdS că aceste rezultate sunt încurajatoare pentru viitor: „Este o generaţie foarte bună, îmi pun speranţe mari în ei. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute şi îi felicit pe copii. Totodată, ţin să le mulţumesc părinţilor pentru sprijinul moral şi financiar oferit“. Peste două săptămâni vor intra în focuri sportivii de la U13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS