24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBăileştenii au talent la handbal

Băileştenii au talent la handbal

Nu doar Ada Nechita face cinste oraşului doljean Băileşti, când vine vorba de handbal. Juniori IV de la CSM Progresul Băileşti au cucerit medalia de bronz la campionatul naţional, făcându-i mândri pe locuitorii din oraşul lui Amza Pellea. După ce anul trecut a fost aproape să urce pe podium, clasându-se pe locul patru, anul acesta jucătorii de la Progresul Băileşti şi-au propus să ia o medalie, iar obiectivul a fost îndeplinit. Sportivii pregătiţi de antrenoarea Ioana Lupu au cucerit recent medalia de bronz, în cadrul turneului final de la Turda. Rezultatul este cu atât mai valoros, dacă ţinem cont că oltenii au câştigat meciul pentru medalie, cu CSS 3 Steaua Bucureşti, după ultima fază, mai precis o lovitură de la nouă metri, transformată de Andrei Cornel Mitu. Făcând un bilanţ, handbaliştii de la CSM Progresul Băileşti au disputat pe întreg parcursul campionatului (turneele de eurozonă, turneul semifinal, turneul final) 15 jocuri, având 12 victorii, un egal şi două înfrângeri.
Revenind la turneul final, cele 16 echipe participante au fost împărţite în patru grupe. Băileştenii au fost repartizaţi în grupa C, alături de echipa-gazdă, Potaissa Turda, Arena 2011 Bacău şi Concordia Chiajna. Oltenii au înregistrat, în aceeaşi zi, trei victorii în grupă, trecând cu scorul de 31-18 de Concordia Chiajna, cu 32-19 în faţa gazdelor de la Potaissa Turda, apoi de formaţia din Bacău, cu scorul de 24-20. În primele două partide din echipa doljeană s-a remarcat Andrei Cornel Mitu, autor a 12 goluri în meciul cu Chiajna şi a 15 goluri în partida cu Turda, având procentaj de sută la sută.
A urmat grupa a doua preliminară. CSM Progresul Băileşti a învins Axiopolis Cernavodă (32-13), apoi a venit şi primul eşec, oltenii fiind învinşi de CS Constelaţia Giurgiu cu scorul de 17-15. Calificaţi în semifinale, oltenii au avut ca adversar pe Universitatea Transilvania Cluj. CSM Progresul conducea la pauză cu 18-16, dar a cedat în final cu 30-33.

Mitu şi Papici,
chemaţi la naţională

În meciul pentru medalia de bronz, băileştenii au întâlnit CSS 3 Steaua Bucureşti. În minutul 40, scorul era egal 21-21, iar oltenii au beneficiat de o lovitură de la nouă metri. „Responsabilitatea aruncării nu putea să şi-o asume decât acest extraordinar jucător Mitu. Un spaţiu printre toţi jucătorii Stelei, care s-au pus în zid, a fost văzut doar de el, iar Dumnezeu i-a limpezit mintea şi i-a luminat ochii. Un fluier scurt al arbitrului iar mingea a ajuns în vinclul din stânga porţii, meciul încheindu-se cu scorul de 22-21 pentru noi. Medaliile au fost stropite cu lacrimile băieţilor. Toţi cei care ne-au susţinut din tribune au pătruns spre copii să-i felicite, exprimându-şi fiecare în felul lui bucuria pentru victoria obţinută cu mari emoţii. Cred că de acum înainte, această echipă va mai aduce multe bucurii“, a rememorat Florin Duinea, directorul clubului CSM Progresul Băileşti.
Lotul de jucători folosiţi la aceste turnee: Sorin Coadălată, Petruţ Vulturu, Vlad Duca – portari, Cătălin Corlăţeanu-Oprisescu, Andrei Mitu, Cristian Bivolaru, Daniel Neacşu, Ştefan Coconoiu, Andrei Firţulescu, Vlad Andrei Gruia, Eduard Papici, Mihai Boboc, Ionuţ Papae, David Popescu, Mirel Ciucă, Andrei Bota, Ştefan Becheru – jucători de câmp. Antrenor: Ioana Lupu. Papici şi Boboc au fost împrumutaţi de la CSS Craiova.
Mitu a fost desemnat cel mai bun inter dreapta al competiţiei, iar Papici – cea mai bună extremă, ambii fiind selecţionaţi la lotul naţional pentru juniori IV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS