15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii îşi reiau azi pregătirile

Pandurii îşi reiau azi pregătirile

Vacanţa va lua sfârşit astăzi pentru jucătorii formaţiei Pandurii Târgu Jiu, pentru vicecampioana României urmând o perioadă de pregătire riguroasă, întrucât se apropie cu paşi repezi debutul în cupele europene. Gorjenii se vor prezenta mâine la Policlinica pentru Sportivi din Craiova în vederea efectuării vizitei medicale, iar de luni vor pleca în primul stagiu de pregătire, la Sibiu, care va fi destinat acumulărilor fizice. Cel de-al doilea cantonament va avea loc, cu siguranţă, în Austria, datele de desfăşurare urmând să se stabilească în zilele următoare.
În timp ce antrenorul Cristi Pustai a văzut în această săptămână la lucru toţi jucătorii legitimaţi şi împrumutaţi de Pandurii până acum, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului oltean, Marin Condescu, şi-a făcut calcule cu privire la participarea, în premieră, în cupele europene. Cum Steaua riscă o suspendare de un an din competițiile continentale din pricina „cazului valiza“, ancheta UEFA fiind în plină desfășurare, Pandurii ar putea, teoretic, să-i ia locul în Liga Campionilor, lucru care nu-i prea convine şefului gorjean. Condescu a admis că şi-ar dori noi împrumuturi de jucători de la Steaua, considerând că fotbaliştii din Ghencea au experienţă competiţională pe plan european şi ar putea ajuta gruparea gorjeană să facă o figură frumoasă în aventura pe care o va începe în această vară. „Cel mai corect ar fi să luăm niște jucători de la Steaua pentru aceste preliminarii, ar fi o soluție. Nu cred că Steaua va fi pedepsită de UEFA. Oricum, noi nu suntem pregătiți de Liga Campionilor. Doamne fereşte!“, a declarat Condescu, la Digi Sport.

Calculele pentru Ligă

În cazul în care ar ajunge în Liga Campionilor, Pandurii ar intra cu mare noroc în urna capilor de serie din turul II preliminar. Acolo, trupa lui Pustai ar prelua locul Stelei, dar ar fi ultima clasată în urna capilor de serie, având coeficientul de țară de 4,604, notează digisport.ro. În aceeași urnă vor fi repartizate echipe ca BATE Borisov (Belarus), Celtic (Scoția), Maccabi Tel Aviv (Israel) Partizan (Serbia) sau Viktoria Plzen (Cehia), acestea fiind cluburile evitate de Pandurii la tragerea la sorți.
Pandurii ar pătrunde cu noroc în spațiul capilor de serie, deoarece Zeljeznicar Sarajevo (campioana Bosniei) are un coeficient de 4,566, foarte aproape cel al românilor, dar insuficient pentru a-i depăși. Între adversarii Pandurilor s-ar număra echipe extrem de accesibile precum Kalju Nomme (Estonia), EB Streymur (Feroe), Daugava Daugavpils (Letonia) sau Birkirkara (Malta). Cel mai greu adversar al Pandurilor ar urma să fie Ludogorets Razgrad, campioana Bulgariei, la care evoluează și Cosmin Moți. Nu sunt departe ca valoare nici bosniacii de la Zeljeznicar Sarajevo, dar nici islandezii de la Hafnarfjardur.
După turul II, misiunea gorjenilor se complică serios. Pandurii nu ar mai fi cap de serie și ar putea întâlni în turul III echipe ca Olympique Lyon, PSV, Zenit, Fenerbahce sau Metalist Harkov! Playoff-ul este de domeniul viselor pentru vicecampionii Ligii 1, care ar da piept cu una dintre echipele noncampioane din țările mari: Arsenal, Lyon, AC Milan sau Schalke! Varianta optimistă pentru Pandurii ar fi Pacos Ferreira, surpriza sezonului în Portugalia.
Pandurii ar juca pe propriul stadion meciurile din preliminariile Ligii Campionilor, dar ar fi nevoită să se mute la Cluj sau la București pentru faza play-off-ului și a grupelor, în cazul unei calificări miraculoase. Până pe 24 iunie însă, proiectul Liga Campionilor la Târgu Jiu rămâne în stand-by, în așteptarea unei decizii pro sau contra Steaua, din partea UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS