Acasă Sport A semnat şi „bombardierul“ Mihai Dumitrache

A semnat şi „bombardierul“ Mihai Dumitrache

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova începe să prindă contur. După ce, la sfârşitul lunii mai, căpitanul Laurenţiu Vânătoru, dar şi Teodor Milotin şi-au prelungit contractul, zilele acestea, alţi doi jucători, Mihai Dumitrache şi Nicu Ghionea, au decis să rămână şi să joace cu SCM-U în cupele europene.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, performera clubului oltean în sezonul trecut, când a devenit vicecampioană naţională, vrea să ţină şi în ediţia viitoare de campionat ştacheta ridicată cât mai sus şi, totodată, să aibă o evoluţie remarcabilă în cupele europene, competiţie în care participă după o pauză de mai bine de două decenii.
Cum, la finalul campionatului, jucătorilor le expiraseră contractele, antrenorul Dan Pascu le-a dat temă pe vacanţă să se gândească dacă vor să continue activitatea la Craiova. La sfârşitul lunii trecute, primii doi jucători din echipa de bază, căpitanul Laurenţiu Vânătoru şi Teodor Milotin, au acceptat oferta clubului, semnând noi contracte. Zilele trecute, alţi doi băieţi din echipa de argint, „Bombardierul“ Mihai Dumitrache şi craioveanul Nicu Ghionea, au spus „da“ propunerii venite din partea clubului municipalităţii craiovene. Cei patru sunt extrem de importanţi în angrenajul echipei, iar păstrarea lor la SCM-U Craiova reprezintă garanţia că şi în sezonul viitor se va încerca cucerirea unei medalii. De altfel, obiectivul formaţiei este clasarea în locurile 1-4.
Dan Pascu negociază, în această perioadă, şi cu alţi jucători care au făcut parte din echipa vicecampioană, dar şi cu voleibalişti care au evoluat la alte echipe. Numai că, locul doi ocupat sezonul trecut atârnă greu. „Într-adevăr, jucătorii ne iau acum drept echipa care a ieşit vicecampioană şi cred că avem buget mult mai mare şi putem oferi salariile pe care le cer ei. Dacă înainte ştiau cum stă problema, cam ce oferim noi, acum se gândesc la sume mai mari. Nu ne gândeam că acest loc doi va fi un dezavantaj pentru noi la negocieri. Bugetul ne-a mai crescut un pic, dar numai cât să acoperim cheltuielile din cupele europene“, a spus Dan Pascu.

Borota a ales Franţa

Singurul jucător despre care se ştie sigur că nu va mai evolua pentru SCM-U este Dan Borota. Venit în iarnă la formaţia olteană, chiar de la campioana Tomis Constanţa, „Boro“, care este şi căpitanul naţionalei României, a ajutat mult echipa prin evoluţiile sale şi a fost apreciat de fanii prezenţi în Polivalentă. S-a simţit bine în Bănie, după cum a declarat, dar a ales o ofertă de la o echipă din Franţa, de liga a doua, Nice, care are ca obiectiv promovarea. Pentru acoperirea posturilor, antrenorul Pascu va încerca să aducă doi jucători străini.
SCM-U s-a înscris de curând în campionat, dar şi în cupele europene. Oltenii vor evolua în Cupa CEV, care va debuta în toamnă, iar dacă vor fi eliminaţi, vor evolua în a treia competiţie ca valoare în Europa, Cupa Challenge. Pentru stabilirea programului la Divizia A1, pe 18 iunie, va fi tragerea la sorţi. Pregătirea va începe pe 1 august.

Şase jucătoare şi-au prelungit contractele

Şi la echipa feminină de volei SCM-U Craiova, care anul trecut a ratat accederea în play-off, sunt noutăţi. Noul antrenor, Berti Văsuică, va conta şi anul acesta pe nu mai puţin de şase dintre fetele care au făcut parte din echipă sezonul trecut. Prima dată au semnat craioveanca Ramona Postea şi Mihaela Ilina, iar ieri şi-au prelungit contractul Sorina Buz, Andreea Smultea, Alexandra Badea şi Ana Maria Udubaşa-Ghionea. Obiectivul echipei va fi evitarea retrogradării.

Exit mobile version