24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSava, Iordache şi Papură - ca în vremurile bune

Sava, Iordache şi Papură – ca în vremurile bune

Fotbaliştii craioveni au disputat ieri un meci demonstrativ, contra profesorilor de la FEFS, în memoria omului care i-a îndrumat în fotbal, profesorul şi antrenorul George Călinescu. Marius Sava i-a încântat pe studenţi, marcând un gol cu călcâiul.

Simpli trecători sau elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova s-au oprit ieri, timp de câteva minute, pentru a privi un meci demonstrativ de fotbal, desfăşurat pe terenul sintetic de la „Voinţa“, între fostele glorii ale Universităţii Craiova (şi nu numai) şi profesorii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) din Craiova. Cu toţii s-au adunat să cinstească memoria lui George Călinescu, conferenţiar doctor la FEFS, profesor şi antrenor, dar mai presus de toate un mare caracter. Regretatul George Călinescu s-a stins din viaţă anul trecut, iar câţiva dintre fotbaliştii pe care i-a descoperit sau care i-au fost doar elevi la facultate au venit să joace într-un meci demonstrativ din cadrul ediţiei I a memorialului care îi poartă numele.
Din echipa „George Călinescu“, condusă de pe margine de fiica regretatului profesor, Luminiţa Călinescu Brabiescu, au făcut parte: Marius Iordache, în poartă, Marius Sava, Corneliu Papură, Filip Popescu, Alin Nicola, Dragoş Bon şi Ionuţ Pătrană, iar echipa FEFS a fost compusă din Costin Nanu, Daniel Ciocănescu, Bogdan Popescu, Marian Dobre, Cătălin Popescu, Cătălin Forţan, Bogdan Burcea, George Ionescu, Dumitru Barbu.
Câştigătoare a fost echipa „George Călinescu“, care s-a impus cu scorul de 7-5 (5-2), prin golurile marcate de Papură, Bon (2), F. Popescu (2) şi M. Sava (2). „Savarină“ a marcat ultimul gol al echipei sale, foarte spectaculos, cu călcâiul, din faţa porţii, după o pasă perfectă a lui Papură, ambii primind aplauze la scenă deschisă pentru această fază. Pentru învinşi au punctat C. Popescu, Ciocănescu (2) şi M. Dobre (2). În tribune s-a aflat şi portarul Tibi Lung.

Fotbalistele de la Litere au luat Cupa „Victorina Simion“

Competiţia oficială din cadrul Memorialului „George Călinescu“ rezervată studenţilor a fost câştigată de echipa FEFS Craiova (anul I, echipa 1), care a învins în finală pe FEFS anul III Craiova (scor 4-3). Pe locul trei s-a situat Facultatea de Horticultură, care a depăşit în finala mică pe FEFS anul I (echipa 2) cu 4-3. Florea Gâscă (FEFS anul III) a fost declarat cel mai bun portar, iar Cosmin Cosmescu (FEFS anul III) – golgheter. La start s-au mai înscris Facultatea de Chimie şi FEFS anul II.
În paralel, dar în Sala „Voinţa“, s-a desfăşurat ediţia a doua a Cupei „Victorina Simion“ la fotbal feminin. În prezenţa fostei mari fotbaliste române, competiţia a fost câştigată de echipa Facultăţii de Litere (PIPP) an I, jucându-se după sistemul „fiecare cu fiecare“. Pe locul doi s-a clasat FEFS anul II, iar pe trei – FEFS anul I. Cel mai bun portar a fost Geanina Ungureanu, iar Marina Coman a ieşit golgheter. A mai participat echipa Facultatea de Litere PIPP anul II.
La final a avut loc un meci demonstrativ între o echipă alcătuită din profesoarele de la FEFS Craiova şi Victorina Simion şi echipa Real Craiova, componentă a Ligii I. Fetele lui Sorin Pătraşcu s-au impus, dar nu a interesat pe nimeni scorul.
„Au venit echipe care au participat şi anul trecut şi au făcut-o cu plăcere. Au fost două competiţii reuşite şi le mulţumim tuturor pentru sprijin“, a spus lector universitar doctor Aurora Ungureanu Dobre, profesor la FEFS şi vicepreşedinta Asociaţiei Sportive PRO EFS, organizatoarea evenimentelor, în colaborare cu FEFS. Asociaţia PRO EFS are ca scop promovarea mişcării în rândul studenţilor şi nu numai.
La rândul său, fiica regretatului George Călinescu, Luminiţa Călinescu Brabiescu, le-a mulţumit celor prezenţi: „Sper ca la anul să fie mai multe echipe participante. Acum ar fi venit mai mulţi foşti jucători ai tatălui meu, Nanu, Matei şi alţii, dar nu au putut ajunge“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS