Acasă Sport Ioana Gună şi Tania Mare, pe podium la Naţionale

Ioana Gună şi Tania Mare, pe podium la Naţionale

Cele două tenismene de la clubul CS Kofe Craiova au câştigat patru medalii la Campionatul Naţional U14. Ioana Gună a devenit campioană la simplu şi la dublu, iar Tania Mare a cucerit o medalie de argint la dublu şi bronz la simplu.

Două dintre jucătoarele de tenis legimate la CS Kofe Craiova, Ioana Gună şi Tania Mare, au participat cu succes la Campionatul Naţional de vară, categoria 14 ani, încheiat duminică la Mamaia. Sportivele pregătite de Teodor Valentin Vasile au ajuns în fazele superioare ale competiţiei, urcând pe podium atât la simplu, cât şi la dublu.
Ioana Gună a devenit dublă campioană naţională. La individual, Ioana a ocupat, pentru al doilea an consecutiv, primul loc pe podium în întrecerea organizată de Federaţia Română de Tenis. A plecat din postura de favorită numărul doi şi a reuşit să se impună în finală în faţa principalei favorite, Andreea Roşca (CS Politehnica Bucureşti), cu scorul de 6-3, 6-2. Alături de adversara din finală, Ioana a câştigat şi proba de dublu a concursului, învingând echipa Tania Mare/Andreea Prisăcariu, cu scorul 6-4, 6-3. Tania Mare este colega de club a Ioanei Gună, la CS Kofe, şi la fel ca Ioana a venit acasă cu două medalii. Pe lângă argintul de la dublu, Tania a cucerit medalia de bronz la individual, învingând-o în meciul pentru locul trei pe Georgia Crăciun (TC Venus Brăila), cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2.
Antrenorul Ioanei şi Taniei, Teodor Valentin Vasile, cunoscut în lumea tenisului sub numele de „Kofe“, a declarat ieri, pentru GdS, că rezultatele elevelor sale sunt mai mult decât mulţumitoare: „Nu mă aşteptam chiar la aceste rezultate. În finala de la dublu, nici nu am stat să mă uit la meci, deoarece erau adversare două fete de la clubul meu. Nu am ţinut cu nimeni. Sunt bucuros pentru aceste rezultate care confirmă parcursul bun din ultimii ani al celor două fete. Sunt nişte rezultate încurajatoare pentru ele“. Ioana Gună este campioana en-titre atât la simplu, cât şi la dublu, iar anul acesta şi-a apărat aurul. La categoria 12 ani a câştigat Campionatul European pe echipe, iar la U14 a obţinut locul patru la Campionatul European de iarnă. În perioada următoare se va stabili lotul care va reprezenta România la Campionatul European (de vară), ţinându-se cont de rezultatele de la Campionatul Naţional de la Mamaia, dar şi de concursul de selecţie organizat de FRT.
O altă tenismană de la CS Kofe, Oana Gavrilă, a devenit campioană luna aceasta, dar la U16, la dublu, competiţia desfăşurându-se la Slobozia.

Premii şi pentru
TC Stănică

Şi alţi jucători de tenis din Craiova au avut rezultate notabile în săptămâna care tocmai s-a încheiat. Este vorba despre sportivii de la Tenis Club Stănică, aceştia reuşind să-şi adjudece toate trofeele în competiţiile la care au participat. Bianca Gheorghe s-a impus în turneul desfăşurat la Râmnicu Vâlcea (Cupa Onilari Turism), învingând-o în finală pe Ioana Luca (CSS Mediaş) cu 6-1, 6-1.
Andreea Alexandra Lilă s-a impus în turneul de la Petroşani (Cupa Electromax), învingând-o în finală pe Maia Benea (CSM Timisoara) 6-4, 6-2, iar Michelle Wetherall a câştigat turneul de la Câmpulung Argeş (Cupa Ceramus), după ce a depăşit-o în finală pe braşoveanca Mara Rotaru (TC DAV & SIN) scor 7-5, 6-1. În turnee au mai participat alţi doi sportivi de la TC Stănică, Alexia Ţecu, învinsă în semifinala turneului de la Râmnicu Vâlcea de colega de club Bianca Gheorghe (4-6, 2-6), iar Florin Vasilescu Iancu a fost învins în semifinala turneului de la Câmpulung Argeş, cedând în trei seturi la piteşteanul Andrei Florin Ciobanu (CS Tenis Comesad Piteşti) 6-3, 1-6, 6-4. „Succesul obţinut confirmă forma bună în care se află sportivii clubului nostru şi ne dau încredere că peste o lună, la Campionatele Naţionale pe echipe şi individual, avem şanse reale de a ne situa pe podium“, a declarat Victor Stănică, preşedintele clubului TC Stănică.

Exit mobile version