Acasă Sport Judo – România a cucerit două medalii de aur şi una de...

Judo – România a cucerit două medalii de aur şi una de argint la Europenele de Kata

Sportivii români au cucerit trei medalii, două de aur şi una de argint, la ediţia 2013 a Campionatelor Europene de Judo Kata, care s-a încheiat duminică în localitatea malteză Cottonera, informează Agerpres.

Orădenii Iulian Surlă şi Aurelian Fleisz au cucerit medalia de aur la stilul Nage No Kata cu un total de 443 puncte, fiind urmaţi în clasament de belgienii Jean Gilon/Nicolas Gilon (437) şi olandezii Roel Wesselink/Simon van den Doel (421).
Surlă şi Fleisz au cucerit şi o medalie de argint la categoria Open, cu 431 puncte, fiind devansaţi de belgienii Jean Gilon/Nicolas Gilon (442). Pe locul 3 s-au clasat spaniolii Raul Camacho/Roberto Camacho (428).
În concursul feminin de Juno Kata, Alina Zaharia şi Alina Cheru au câştigat titlul european cu 412 puncte, urmate în clasament de Stephane Delestre şi Patrice Baque din Franţa (398 puncte) şi Zoran Grba şi Sandra Ursicic din Croaţia (395 p). Cele două sportive au ocupat locul cinci la categoria Open, cu 412 puncte, în timp ce medalia de aur a revenit perechii Wolfgang Dax-Romswinkel – Ulla Loosen din Germania cu 448p.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version