10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma

Jucătoarea Simona Halep, locul 64 WTA şi venită din calificări, a acces, vineri, în semifinalele turneului de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari, după ce a învins-o pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 18 WTA, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, conform Mediafax.
Condusă cu 3-0 în setul decisiv, românca a avut puterea să egaleze la trei, apoi a salvat două mingi de meci la scorul de 5-4 şi 40-15 pe serviciul adversarei sale, într-un final dramatic. Halep a reuşit break-ul, egalând la 5, şi nu a mai pierdut niciun ghem, impunându-se la a doua minge de meci avută în faţa fostei ocupante a locului întâi mondial, după un meci care a durat două ore şi 35 de minute.
În penultimul act, Halep va juca împotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA, care a trecut, tot vineri, cu scorul de 6-2, 6-0, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, în mai puţin de o oră de joc.
Calificarea în semifinalele turneului din categoria Premier, cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei în vârstă de 21 de ani, îi va aduce 395 de puncte WTA şi un premiu de 85.835 de euro, cu care va depăşia suma de un milion de dolari câştigată din tenis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS