16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAmintirile le chinuiesc pe fetele de la Oltchim

Amintirile le chinuiesc pe fetele de la Oltchim

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit, marţi, tricourile de campioane şi medaliile de aur. Bucuria a fost moderată, jucătoarele resimţind încă eşecul trăit luna trecută, la Vezsprem, când au fost eliminate de Gyor în semifinalele Ligii Campionilor.

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat al şaptelea titlu consecutiv de campioană şi al 19-lea din istoria clubului.
Handbalistele pregătite de Jakob Vestergaard au încheiat campionatul, marţi seară, pe teren propriu, cu o victorie în faţa vicecampioanei HCM Baia Mare, având un bilanţ de 20 de victorii din 20 posibile. Oltchim s-a impus cu scorul de 35-26 (15-13) şi s-a încoronat campioană, neînvinsă, cu 40 de puncte, în timp ce adversara sa a rămas cu 30 de puncte.
A fost ultima dată când, pe teren, la Râmnicu Vâlcea, s-au aflat Bulatovici, Jovanovici, Manea, antrenorii Vestergaard sau Klit.
Jucătoarele vâlcene au primit flori, medalii şi tricouri de campioane şi şi-au luat la revedere de la publicul vâlcean, sărbătorind titlul cu şampanie.
Bucuria a fost moderată, iar multe dintre fete erau încă cu gândul la ratarea calificării în finala Ligii Campionilor.
„Am câştigat un nou titlu naţional la Oltchim, dar trebuie să mărturisesc că eu am un gust amar, nu mă pot bucura aşa cum îmi doresc. Nu am trecut peste ratarea calificării în finala Ligii Campionilor“, a spus Aurelia Brădeanu, citată de Mediafax. Jucătoarea a afirmat, pentru aceeaşi sursă, că nu a primit nici o propunere de a rămâne la echipă şi că nu ştie dacă va continua la Oltchim: „În ceea ce priveşte noul proiect de la Oltchim, nu ştiu nimic. Nu am primit nici o propunere, nu am la ce să dau răspuns. Nu ştiu dacă voi rămâne, important este ca echipa să nu moară, ar fi păcat pentru oraş, pentru handbalul din România, pentru tot sportul. Am oferte, le voi analiza în perioada următoare“.
În acelaşi timp, conducerea CS Oltchim a spus, prin intermediul unui comunicat oficial, că Aurelia Brădeanu este una dintre handbalistele de la care se aşteaptă un răspuns în ceea ce priveşte rămânerea sau nu la echipă pentru sezonul viitor.
Iulia Puşcaşu s-a bucurat pentru titlul câştigat şi a precizat că aşteaptă vacanţa. „Mă bucur pentru titlul naţional, este munca noastră. Normal că încă ne pare rău pentru Liga Campionilor, dar mergem înainte. 99,9 la sută ştim că echipa nu moare şi mergem în continuare, mai avem trei meciuri în Cupa României, alte două la naţională şi apoi vom avea şi noi o vacanţă pe care o merităm“, a spus Puşcaşu.

Vestergaard: M-am simţit excelent aici

Antrenorul danez Jakob Vestergaard a spus că va reveni în România dacă va fi nevoie de el. „Îmi pare foarte rău că plec de la Râmnicu Vâlcea, din România. M-am simţit excelent aici, nu o să uit niciodată atmosfera din sala «Traian», acest oraş frumos, nu o să uit nici Constanţa şi Marea Neagră. Îmi pare bine, însă, că voi fi din nou alături de familia mea din Danemarca. Voi reveni la Oltchim dacă va fi nevoie de mine, peste un an, doi, trei. De asemenea, voi reveni în România dacă va fi nevoie de mine la echipa naţională. În această ţară, handbalul feminin este dezvoltat, handbalistele sunt talentate şi dornice de afirmare“, a spus Vestergaard.
Luni debutează Cupa României la Oradea, cu participarea primelor opt clasate din Liga Naţională, iar Oltchim porneşte favorită.
Până la debutul Cupei, Oltchim va juca mâine (ora 17.30), la Craiova, în Sala Polivalentă, un meci amical cu SCM Craiova, pentru a puncta retragerea din activitatea a portarului Ildiko Barbu (SCM Craiova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS