10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au surclasat Lugojul

Craiovenii au surclasat Lugojul

CS Apa Craiova a obţinut sâmbătă, pe stadionul „Depou – CFR“, o victorie foarte frumoasă, scor 2-0, în faţa echipei CSM Lugoj, în ultima partidă a etapei a 23-a din Liga a III-a, seria 4.
Prima repriză a fost la discreţia trupei antrenate de Ionel Luţă şi Florin Dumitru, craiovenii întrecându-se în ocazii. Prima oportunitate de a deschide scorul au avut-o prin Bogdan Buşică (’3), dar lobul micuţului atacant de la aproximativ 10 metri a fost scos de pe linia porţii de fundaşul Alex Vlaic. În minutul 23, Buşică a scăpat singur cu portarul oaspeţilor şi a fost „agăţat“ în careu de acesta, „centralul“ Lucian Ţiţii indicând prompt punctul cu var. Penaltiul a fost executat perfect de Mădălin Poenaru (’24), iar gazdele au prins încredere şi au atacat în valuri poarta lui Sorin Drăgostin, care a scăpat fără avertisment în două rânduri, după ce a pus mâna pe minge în afara careului mare, în minutele 29 şi 31. Craiovenii au presat încontinuu şi au reuşit să se desprindă pe tabelă în minutul 40, când Costinel Răduţ a finalizat în stil de mare atacant, şutând din unghi, de la 12 metri lateral stânga, la colţul lung, lăsându-l fără replică pe portarul oaspete. Finalul primei părţi s-a jucat pe contre, formaţia vizitatoare irosind două bune ocazii de gol, prin Claudiu Ardelean (’43) şi Alex Vlaic (’45), dar Nicuşor Grecu a „închis“ poarta de fiecare dată.

Au fost precauţi după pauză

La reluare, CS Apa a continuat să atace, dar precaut, iar CSM Lugoj a mizat mai mult pe contraatac, jocul devenind mult mai tacticizat, consemnându-se doar două ocazii mari de gol. Prima a aparţinut oaspeţilor, Horia Opriş remarcându-l pe Grecu cu un şut din marginea careului de 16 metri (’70), iar a doua a gazdelor, când Buşică a scăpat singur cu Drăgostin, dar şi-a prelungit prea mult mingea şi i-a permis portarului advers să intervină salvator (’73).
„Am obţinut o victorie frumoasă şi meritată. Avem şi o premieră în acest meci: am primit şi noi penalti, că nu ştiam cum «arată» până acum. Sunt trei puncte importante, care ne obligă să mergem la victorie şi la Făget, în etapa viitoare. Vrem să câştigăm tot până la final şi este un obiectiv realizabil, pentru că echipa joacă bine, se dăruieşte pe teren. Atât timp cât mai sunt şanse de salvare, noi vom lupta“, a declarat antrenorul cu portarii, Florin Dumitru, pentru GdS.
CS Apa Craiova: N. Grecu – F. Orban, M. Flori, M. Chiriţă, M. Firoiu – Al. Copilescu (’64, G. Stoichiţoiu), Ed. Dina, Al. Dreşcă, M. Poenaru (’57, C. Niţă) – B. Buşică, C. Răduţ. Antrenor: Ionel Luţă.
CSM Lugoj: S. Drăgostin – H. Opriş (’73, F. Vlădia), M. Pătrană, Al. Vlaic, F. Buliga – S. Precupanu (’49, B. Dobre), G. Minecan, P. Ploscariu, Cl. Ardelean – B. Steop, L. Stoica (’89, S. Micşa). Antrenor: Remus Steop.
Cartonaşe galbene: G. Stoichiţoiu, C. Niţă (2) / M. Pătrană, B. Steop.
Cartonaş roşu: C. Niţă ’80.
Au arbitrat: L. Ţiţii – L. Tănase, M. Ionescu.
Observatori: G. I. Iugulescu, S. Marian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS