29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSport Club Municipal Craiova are şi director adjunct

Sport Club Municipal Craiova are şi director adjunct

Ion Popescu a promovat de la funcţia de director al Compartimentului Imagine şi Organizare Competiţii la cea de director adjunct. Popescu îl va ajuta pe directorul Bogdan Bălan, dar se va ocupa îndeaproape de echipa de handbal feminin.

În organigrama Sport Club Municipal (SCM) Craiova s-a produs, zilele trecute, o modificare. Mai precis, Ion Popescu, care de câteva luni venise în club pe funcţia de director al Compartimentului Imagine şi Organizare Competiţii, a devenit, prin concurs, director adjunct.
Nota de fundamentare cu modificările din organigramă a fost trimisă către primărie încă din luna martie şi chiar a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 28 martie, dar, din cauza unor mici probleme, concursul a fost amânat până la începutul acestei luni. Popescu a fost examinat de o comisie alcătuită din directorul clubului SCM, Bogdan Bălan, contabilul-şef Petre Gongu, juristul Lucian Mitre şi un reprezentant de la Departamentul Resurse Umane al primăriei. „Am susţinut examenul la sediul clubului, cu întrebări legate de organizarea de competiţii şi administative. Am fost declarat admis“, a spus noul director adjunct.
În nota de fundamentare semnată de directorul Bogdan Bălan se cerea „înlocuirea unor posturi prin redenumirea lor, deoarece în ultima perioadă au existat o serie de modificări ale structurii funcţionale a clubului, unele impuse de acte normative, aşa cum a fost înlocuirea funcţiei de preşedinte cu cea de director, altele impuse de nevoia asigurării unei funcţionări mai bune sau pentru asigurarea unui control mai judicios al ordonatorului de credite, cum a fost înlocuirea Consiliului Consultativ cu Consiliul de Administraţie. Prin aceste modificări, o serie de atribuţii din regulamentul de organizare şi funcţionare au rămas negirate, în speţă atribuţiile vicepreşedintelui din ROF, funcţie prevăzută printr-o primă formă a «actului constitutiv» al clubului. Propunem reorganizarea Biroului Imagine şi organizare competiţii în Compartimentul Imagine şi organizare de competiţii, înfiinţarea postului de director adjunct. Menţionăm că aceste schimbări nu duc la modificarea numărului de posturi“. Altfel spus, Popescu a trecut de pe o funcţie de conducere pe alta, fără să fi apărut un şef în plus. În trecut, funcţia de vicepreşedinte fusese deţinută de Mugur Guşatu, dar după plecarea acestuia din club, această funcţie a fost desfiinţată.
Noul director adjunct a spus că se va ocupa îndeaproape de aducerea celor mai buni jucători, de imaginea clubului, dar în mod deosebit va fi manager la echipa de handbal feminin: „Vreau să facem treabă, pentru că rezultatele bune din acest sezon, care ne duc şi în Cupele Europene, ne obligă. Mă voi ocupa de aducerea de sportivi de cât mai bună calitate, de treburi organizatorice, împreună cu Bogdan Bălan, şi de imaginea clubului. Am câteva proiecte de promovare. În plus, voi fi manager la echipa feminină de handbal. Deja am fost cu Bogdan Bălan şi antrenorul Bogdan Burcea la nişte negocieri cu jucătoare, iar câteva transferuri s-au concretizat“.

Burcea, mulţumit
că va avea manager

Bogdan Burcea, antrenorul singurei echipe de la SCM Craiova care nu a încheiat sezonul, a fost sărbătoritul zilei de ieri, acesta împlinind 41 de ani. La finalul antrenamentului, Burcea a vorbit despre noul manager al secţiei: „Noi aveam nevoie şi sezonul acesta de cineva care să vină alături de noi să ne ajute. Am fost singur, spre deosebire de echipele de volei şi baschet. Acum sperăm să fie mai uşor“. Handbalistele craiovene vor juca duminică în deplasare, în compania echipei Corona Braşov, în ultimul meci oficial al sezonului. Pe 17 mai, de la ora 17.30, SCM Craiova va întâlni campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, în Polivalentă, într-un meci demonstrativ dedicat retragerii portarului formaţiei oltene, Ildiko Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS