12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima finală pentru Alexandra Marinescu

Prima finală pentru Alexandra Marinescu

Pilotul craiovean, de 13 ani, concurează la cel mai înalt nivel, în Campionatul Mondial WSK Master Series. În duminica Paştelui,
Alexandra, aflată în primul an la categoria KFJ, s-a calificat în finala cursei din Italia, intrând în primii 20 de piloţi din lume.

Craioveanca Alexandra Marinescu îşi face uşor-uşor intrarea în elita kartingului mondial. Sportiva, de 13 ani, participă cu regularitate la cele mai importante competiţii mondiale, iar Paştele a găsit-o pe pistă, în Italia, la Lignano, acolo unde a avut loc etapa a treia din WSK Master Series (Campionatul Mondial privat).
Olteanca participă anul acesta la categoria KFJ, pentru echipa celebrului Danilo Rossi, de cinci ori campion mondial la karting.
Trecerea de la categoria Mini la una superioară (KFJ) se face, în general, destul de greu. În plus, Alexandra a stat un an în afara competiţiilor internaţionale, deoarece nu îndeplinea condiţiile de vârstă (era prea mică), iar în curse întâlneşte adversari aflaţi în anul doi sau chiar trei la această categorie. În cursele anterioare, craioveanca a ajuns în semifinale, dar nu în finală, lucru pe care l-a reuşit weekendul trecut. „Este normal ca în primul an la KFJ rezultatele să fie slăbuţe pentru că diferenţa faţă de Mini este imensă, cea mai mare din toate categoriile kartingului. În plus, am făcut o pauză de un an, fiind singurul pilot din campionat în această situaţie. Mă bucur că de data aceasta am avut noroc şi m-am calificat în finală. Ca şi în etapele trecute, am avut parte de evenimente neplăcute pe pistă“, a spus sportiva.

Scoasă în decor
de cealaltă fată
din cursă

Alexandra Marinescu a încheiat toate cele trei manşe de calificare, deşi unele incidente pe pistă au făcut ca sportiva din Bănie să piardă timp faţă de piloţii aflaţi înaintea ei. Conform spuselor tinerei, cel mai rău a fost în manşa a doua, când imediat după start a fost implicată într-un incident în primul viraj. În faţa Alexandrei s-au răsucit mai mulţi piloţi, nu i-a mai putut evita pe toţi, a lovit unul dintre ei, a sărit peste el şi a strâmbat şasiul, apoi toată manşa a doua şi a treia a mers cu el strâmb. Chiar şi aşa, a încheiat toate cursele, s-a calificat în prefinală, unde a plecat de pe locul 21 şi a terminat tot pe 21. În finală, Alexandra a plecat de pe 21 şi a încheiat în primii 20 de piloţi, deşi se putea şi mai sus.
„Am terminat pe 20 şi nu am primit puncte, pentru că doar primii 15 clasaţi punctează. După câteva ture, era pe locul 15, dar am fost scoasă în decor de cealaltă fată prezentă în competiţie, Garcia Marta, din Spania. Deşi am reintrat repede pe pistă, având cauciucurile murdare, am pierdut şase poziţii până am reintrat în ritmul cursei. Până la final am mai recuperat o poziţie, reuşind să o depăşesc chiar pe Marta. Sper că uşor-uşor vom reuşi să găsim setările perfecte pentru kart, să mă calific sistematic în finale şi apoi să iau şi puncte“, a povestit Alexandra Marinescu.
Sportiva va merge luna viitoare în Belgia, la Genk, pentru a lua startul la etapa a patra a WSK Euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS