Acasă Sport Fotbal – Borussia Dortmund, 4-1 cu Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor

Fotbal – Borussia Dortmund, 4-1 cu Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor

Echipa germană Borussia Dortmund a luat o opţiune importantă pentru finala Ligii Campionilor, graţie victoriei de senzaţie cu 4-1 reuşite, miercuri seara, pe teren propriu, cu Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor competiţiei. Atacantul polonez Robert Lewandowski a fost eroul gazdelor, marcând toate cele patru goluri (’8, ‘50, ‘55, ‘66 – penalti), în timp ce pentru Real a înscris Cristiano Ronaldo (‘43), informează Agerpres. 

Borussia a început în forţă partida de pe ”BVB Arena”, a ratat o bună ocazie de gol prin Reus (‘7), când portarul Diego Lopez a respins in extremis, după care a deschis scorul un minut mai târziu (‘8), prin polonezul Lewandowski, care a reluat la colţul scurt centrarea lui Mario Goetze. 
Treptat, Real a echilibrat disputa şi prima ocazie de gol a formaţiei ”merengue” a fost semnată de vedeta Cristiano Ronaldo, din lovitură liberă (‘24), însă portarul Roman Weidenfeller a fost la post. 
Deşi Borussia a fost ”vioara întâi”, madrilenii au reuşit egalarea chiar înainte de pauză: Hummels a greşit, Higuain a interceptat şi Cristiano Ronaldo a îndeplinit o simplă formalitate (‘43). 
Echipa din Dortmund, susţinută de incredibilii săi suporteri, a preluat din nou conducerea după pauză, prin acelaşi Lewandowski (‘50), din pasa lui Reus. 
Robert Lewandowski a realizat ”tripla” în minutul 55, cu un şut din careu, după ce apărarea lui Real a bâlbâit mingea la centrarea lui Schmelzer. Borussia a mai avut o ocazie mare, însă Lopez a respins şutul periculos al lui Gundogan (‘62). 
Seara de senzaţie a vârfului polonez Lewandowski a fost completată în minutul 66, când acesta a transformat impecabil un penalti după un fault comis de Xavi Alonso asupra lui Reus. Lewandowski a fost aproape de gol şi în minutul 78, dar portarul Diego Lopez a avut o intervenţie remarcabilă la un şut de la distanţă. 
Real Madrid a avut o şansă importantă de a marca al doilea gol, dar Ronaldo a fost blocat excelent de portarul Weidenfeller (‘88), la marginea careului de 6 metri. Varane a fost şi el aproape de gol în prelungiri (‘90+4), dar a trimis peste poartă din careu. Un gol ar fi crescut considerabil şansele echipei antrenate de Jose Mourinho de a întoarce rezultatul în manşa a doua, care va avea loc pe 30 aprilie, pe stadionul ”Santiago Benabeu”. 
Borussia a completat succesul celeilalte formaţii germane, Bayern Munchen, care a surclasat marţi seara pe FCBarcelona cu 4-0, în prima semifinală. După prima manşă a acestei faze,Germania are un neverosimil 8-1 în faţa Spaniei.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version