11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu îngenuncheat-o pe Dinamo

Au îngenuncheat-o pe Dinamo

Elevii lui Cristi Pustai au învins-o pe Dinamo la Târgu Jiu şi şi-au mărit şansele să termine pe un loc de cupă europeană

Suporterii olteni prezenţi duminică seară pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu“ au avut parte de un fotbal spectaculos, încununat cu victoria meritată a favoriţilor. Pandurii i-au administrat un sec 2-0 echipei Dinamo Bucureşti, golurile gorjenilor fiind marcate de John Ibeh (‘50) şi Dan Nistor (‘74). De menţionat că fundaşul Dragoş Grigore s-a accidentat în minutul 88 şi nu a mai putut continua meciul, iar Dinamo a jucat în inferioritate numerică deoarece antrenorul Cornel Ţălnar efectuase toate cele trei schimbări.
Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Pleaşcă, Viera, Mamele, Al. Vlad – Voiculeţ (‘90, Ad. Rusu), C. Cristea, Nistor – Nicoară (‘72, Lemnaru), Matulevicius, Ibeh (‘85, Rada). Antrenor: Cristian Pustai.
Dinamo Bucureşti: Naumovski – Nica (‘77, Strătilă), Luchin, D. Grigore, Muşat – L. Rus, Dandea, Boubacar, Alexe – Dănciulescu (‘80, D. Rotariu), Axente (‘61, A. Cristea). Antrenor: Cornel Ţălnar.
Cartonaşe galbene: Al. Vlad ‘32, Voiculeţ ‘40, Matulevicius ‘63, Mamele ‘72 / Boubacar ‘26, Axente ‘27, Luchin ‘89.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – V. Marinescu, M. Nagy.
Observatori: A. Huzu, V. Ilinca.

Pustai, mulţumit

Antrenorul formaţiei Pandurii, Cristi Pustai, s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi din jocul cu Dinamo, punctând că în urma acestei victorii, gorjenii sunt tot mai aproape de un loc de UEFA Europa League. „Diferenţa a fost făcută de grupul de la Pandurii. Am luat trei puncte, dar trebuie să fim foarte realişti. Cel mai greu meci va fi cu Bistriţa, sunt pe ultimul loc şi nu mai au ce pierde. Să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că mai avem şapte meciuri. Europa League este un obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil, pentru că noi suntem singurii noştri adversari“, a spus Pustai la conferinţa de presă. „Este bine că îşi revenise şi Dinamo, campionatul a devenit mai atractiv, acest club trebuie să rămână mereu în lupta pentru Europa. În acest meci, noi am închis bine culoarele pe care încercau să verticalizeze, am închis benzile, pentru că acolo dezvoltă bine jocul Dinamo, cu centrări periculoase. Voiculeţ şi Nistor au fost într-o zi bună, am avut o construcţie scurtă şi pasa în adâncime. Matulevicius nu a prins însă o zi extraordinară. Acum este important să legăm două victorii, iar prima trebuie să fie cu Bistriţa“, a completat Cristi Pustai.

Ţălnar, disperat

De partea cealaltă, tehnicianul dinamoviştilor, Cornel Ţălnar, abia a găsit explicaţii după înfrângerea suferită la Târgu Jiu, invocând absenţa lui Cătălin Munteanu, Matei sau Boubacar. „N-am explicaţii. N-am avut câţiva titulari, dar un egal era mai rezonabil. Am făcut multe greşeli, la primul gol al lui Grigore şi la golul doi al lui Nica. Am avut şi o situaţie din care nu poţi să ratezi! Aşa este fotbalul. Felicit echipa gazdă şi arbitrajul, care a fost impecabil. Noi am pierdut acest joc, nu altcineva. Astfel de greşeli fac ca lucrurile să se complice destul de mult, dar şi la 1-0 am dominat jocul şi am avut câteva situaţii bune. Felicit echipa gazdă pentru victorie, noi trebuie să muncim în continuare. L-am pierdut şi pe Grigore, văd că uşor-uşor ajungem să nu mai avem cu cine să jucăm“, a spus Ţălnar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS