14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu sărbătorit cu miel la proţap

Au sărbătorit cu miel la proţap

Voleibaliştii şi antrenorii de la SCM-U Craiova, vicecampioni naţionali, au petrecut la un restaurant din oraş şi s-au delectat cu miel la proţap

Marţi seară, la o zi după ce au devenit vicecampioni naţionali, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au sărbătorit această performanţă la un restaurant din Bănie. Jucătorii au venit cu soţiile şi prietenele, unele dintre ele fiind sportive la acelaşi club. Dacă, în iarnă, antrenorul Dan Pascu i-a chemat pe elevii săi la tăierea porcului, de data aceasta Laurenţiu Vânătoru şi coechipierii au degustat miel la proţap, având ca fundal sonor imnul Universităţii Craiova, pe care jucătorii, deşi nu sunt toţi olteni, îl ştiu. O cofetărie din Craiova le-a pregătit voleibaliştilor o surpriză, oferindu-le un tort cu poza echipei şi cu mesajul: „Voi sunteţi campionii inimilor noastre! Succes în Europa!“ Echipa olteană va evolua în sezonul viitor, după mai bine de două decenii în cupele europene, cel mai probabil Cupa CEV.

Jucătorii
s-au simţit bine

Iniţiativa antrenorului Dan Pascu a fost apreciată de jucători. „Şi după tur a fost o surpriză cu ieşirea la tăierea porcului, acum, fiind la final de campionat şi s-a întâmplat să fie înainte de sărbătorile de Paşti, ne-am gândit să ne întâlnim cu toţii şi să punem şi un miel la proţap. Nu ţinem toţi postul şi am servit din el. Locul doi este o realizare după atâţia ani de pauză. După locurile nouă, apoi şapte a venit acest nesperat loc doi. Am plecat cu obiectivul locurilor 1-6, adică o calificare în cupele europene, apoi am început să sperăm la mai mult“, a spus Laurenţiu Vânătoru, căpitanul echipei din Bănie. „Este o surpriză foarte plăcută şi mă bucur că s-a făcut acest mic chef de sfârşit de sezon. Am terminat campionatului pe locul doi, unul foarte bun ţinând cont că s-a schimbat echipa în vară, au venit şase jucători“, a spus Teodor Milotin. „După 22 de ani, Craiova obţine o medalie la volei. Am sărbătorit în familie, cu soţiile şi prietenele“, a spus Nicuşor Ghionea, care a venit însoţit de soţia sa, voleibalista Ana Maria Ghionea, tot de la SCM-U Craiova.

Bălan: Sunt jucători
cu caracter deosebit

Bogdan Bălan, directorul clubului SCM Craiova, a declarat că este foarte bucuros de performanţa voleibaliştilor şi i-a lăudat pentru faptul că sunt nişte sportivi exemplari: „Obiectivul era clasarea în primele şase, dar ceva s-a întâmplat. A avut loc o mixtură între ei s-au înţeles. Dan a reuşit să închege o echipă valoroasă. Aceşti jucători nu mi-au creat nici o problemă. Au un caracter deosebit. Mergem în Cupa CEV şi sperăm că vom face o figură frumoasă“.
Cum în contractul iniţial jucătorii şi antrenorii nu aveau prevăzută o primă pentru un asemenea rezultat, oficialii clubului craiovean caută soluţii pentru a-i recompensa pentru acest rezultat de excepţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS