12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn Polivalentă, doar SCM-U este favorită!

În Polivalentă, doar SCM-U este favorită!

Ionuţ Drăguşin şi colegii săi au avantajul terenului propriu în confruntarea cu cea mai bună echipă a momentului în România, Gaz Metan Mediaş. Primul meci din sferturile de finală va fi duminică, în Polivalenta din Bănie, de la ora 19.45.

După ce au încheiat sezonul regulat pe un senzaţional loc patru, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova debutează duminică în play-off-ul Ligii Naţionale. Elevii lui Andelko Mandic vor întâlni în sferturile de finală formaţia Gaz Metan Mediaş, recenta câştigătoare a Cupei României. Se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“, cu primele două partide la Craiova, duminică (ora 19:45) şi luni (ora 17.30) – ambele în direct la Digi24 Craiova, următoarele două la Mediaş ( 20 şi 21 aprilie), iar dacă va fi nevoie meciul al cincilea va fi în Bănie, pe 25 aprilie.
În sezonul regulat, fiecare echipă s-a impus pe teren propriu, scor 82-68, la Craiova şi 101-66, la Mediaş.
Craiovenii sunt optimişti înainte de confruntările cu formaţia ardeleană, pregătită de Marcel Ţenter, chiar dacă Gaz Metan Mediaş reprezintă un adversar de temut pentru orice adversar. Tehnicianul medieşenilor are alte probleme, dispune de prea mulţi străini valoroşi în echipă şi îi este greu să decidă pe cine lasă în afara lotului.
Antrenorul Craiovei, Andelko Mandic, a vorbit despre avantajul terenului propriu: „Mediaş este o echipă valoroasă, cu o bancă valoroasă, iar asta poate face diferenţa. Vrem să facem două jocuri bune şi, chiar dacă vom câştiga doar unul acasă, nu va fi un dezastru. Putem redresa situaţia. Cred că la Craiova suntem avantajaţi că avem publicul alături“.

Donaţi pentru Daria!

Ionuţ Drăguşin, pivotul de la SCM-U Craiova, fost component al formaţiei din Mediaş, spune că în Polivalentă orice adversar va trebui să muncească mult să câştige. „Înfruntăm o echipă cu un buget de patru ori mai mare decât al nostru, dar asta nu a contat în tur, când i-am învins în Polivalentă. Eu sunt realist, dar acum spun că avem şanse cu Mediaş. Dacă va fi o sală plină, putem face o figură frumoasă. Avem o bancă scurtă şi este foarte important cât de repede ne vom recupera după primul meci până a doua zi“, a spus jucătorul care măsoară 2,21 metri. SCM-U Craiova a pierdut un singur meci în Polivalentă, cu Energia Rovinari, când gorjenii s-au impus la un punct diferenţă. Drăguşin şi colegii săi vor juca pentru un fan special, micuţa Daria Negrea, de şase ani, diagnosticată cu chist arahnoidian de fosă posterioară, pentru salvarea căreia este nevoie de aproximativ 40.000 de euro. La intrarea în sală va exista o urnă pentru donaţii, iar în timpul partidei voluntari vor merge în tribune cu urne mobile. Baschetbaliştii şi handbaliştii clubului SCM-U vor merge sâmbătă, de la ora 12.00, la mall pentru a strânge fonduri, iar alături de ei va fi şi micuţa Daria.

Mandache: Craiova e capabilă să bată pe oricine

Andrei Mandache, unul dintre componenţii echipei din Mediaş, a prefaţat confruntările cu SCM-U Craiova, spunând că formaţia olteană este un adversar de temut. Partidele cu SCM-U Craiova vor fi interesante, grele, şi cu siguranţă fiecare detaliu va conta foarte mult în determinarea învingătoarei. Cu toţii ştim că echipa din Craiova este surpriza plăcută a sezonului şi asta datorită baschetului pe care l-au practicat până acum. O echipă capabilă să învingă pe oricine, oricând, tocmai de asta jucătorii vor fi foarte concentraţi“, a spus Mandache, citat de Totalbaschet.
Un bilet de intrare la meciul de duminică costă 5 lei, iar copiii sub 14 ani au gratuitate.
Cealaltă echipă olteană din campionatul masculin de baschet, Energia Rovinari, conduce cu 2-0 pe Dinamo Bucureşti în prima fază din play-out şi mai are nevoie doar de o victorie, sâmbătă (ora 15.30) la Arena de Baschet din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS