22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCea mai amară victorie pentru Oltchim

Cea mai amară victorie pentru Oltchim

Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat joi seară, la Veszprem, calificarea în finala Ligii Campionilor, deşi a învins formaţia Gyor ETO, scor 25-24 (14-10), în manşa retur a semifinalelor. În tur, campioana Ungariei a câştigat la Bucureşti, cu 24-22 (14-10), iar cu scorul general de 48-47 s-a calificat în cea de-a opta finală din istorie, dar fără a câştiga vreuna din cele precedente. 54 de secunde: atât a lipsit ca Oltchim să prindă finala Ligii Campionilor în returul cu Gyor. Handbalistele lui Vestergaard nu pot să-şi explice cum de nu au marcat timp de şapte minute pe final şi au dat cu piciorul calificării. În ultimele 54 de secunde s-a năruit totul pentru echipa lui Vestergaard. Atunci a picat golul lui Loke, care le-a apropiat pe unguroaice la doar un gol. Imediat a venit şi greşeala Oanei Manea, iar Oltchim a ratat a doua prezenţă în finala Ligii Campionilor din ultimii trei ani. „Suntem în stare de șoc cu toții! În ultimele cinci minute am avut cinci goluri, chiar nu știu ce s-a întâmplat, unde am greșit. Cred că am greşit prea mult, le-am dat mingile, ele au avut răbdare. Trebuie să învățăm din asta, să luptăm 60 de minute“, a spus Oana Manea, pivotul echipei campioane, marcatoare a cinci goluri la Veszprem.
Colega sa, Iulia Curea, a completat: „Asta e cea mai mare durere a noastră, că am putut. Dacă era diferența de valoare foarte mare și nu am fi avut nici o şansă să câștigăm, era altceva, dar durerea este foarte mare, pentru că am avut atâtea goluri“. Muntenegreanca Marija Jovanovic abia şi-a găsit cuvintele: „Le-am bătut, dar nu mai contează. Nu simt că aş fi câştigat, ele ne-au bătut pentru că merg în finală. E un moment greu, a fost un singur gol, deşi am avut avantaj de 6. Am pierdut, ce mai pot să spun?“

Gaţu: Ar fi crimă dacă s-ar desfiinţa

Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, crede că formaţia vâlceană a ieşit cu capul sus din competiţie. „Am ieşit cu capul sus din Liga Campionilor, dar e greu să pierzi aşa calificarea. Fetele au demonstrat în această seară că jocul de la Bucureşti, din tur, a fost o greşeală. Meciul Gyor-Oltchim a fost adevărata finală a Ligii Campionilor, dar acesta e jocul. Te pedepseşte, când greşeşti. Cu 10 minute înainte de final aveam 6 goluri avans. Am învins, dar nu ne-am calificat. Ce poate fi mai dureros pentru ele? Vom vedea care va fi viitorul echipei. Sunt mulţi «prieteni» ai echipei, care stau la pândă şi se bucură când e rău. Ar fi crimă, dacă una dintre cele mai bune echipe ale Europei s-ar desfiinţa“, a declarat Cristian Gaţu, pentru Mediafax. Cu toate că au făcut un meci excelent în Ungaria – cel mai bun din acest an -, formaţia din Râmnicu Vâlcea s-ar putea destrăma în această vară. Problemele financiare pot provoca plecarea celor mai bune jucătoare, care au salarii foarte mari, iar clubul nu îşi permite să le mai plătească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS