5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLaurenţiu Vânătoru: Tomis Constanţa a părut imposibil de învins

Laurenţiu Vânătoru: Tomis Constanţa a părut imposibil de învins

Căpitanul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, Laurenţiu Vânătoru, crede că, deşi a pierdut primele două meciuri ale finalei campionatului, pe terenul echipei Tomis Constanţa, el şi colegii săi sunt capabili să câştige meciul al treilea, programat luni (ora 20.00) în Polivalentă.

Trei dintre componenţii echipei masculine de volei SCM-U Craiova, Laurenţiu Vânătoru, Vladimir Jovic şi Mihai Dumitrache, dar şi antrenorul principal Dan Pascu au făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, o radiografie a primelor două partide din finala campionatului, cu Tomis Constanţa, desfăşurate la malul mării. Reamintim că ambele meciuri au fost câştigate de echipa dobrogeană, luni, cu 3-0, şi marţi, cu 3-1.
Următoarele două meciuri se vor juca la Craiova, luni, de la ora 20.00, şi, dacă SCM-U se va impune, meciul al doilea se va disputa marţi, la ora 19.30.
Dănuţ Pascu a recunoscut că rezultatele nu au fost pozitive, dar echipa craioveană a primit felicitări pentru joc şi pentru faptul că a fost singura care a reuşit să ia un set Constanţei pe teren propriu, în acest retur.
„Făcând un scurt istoric al celor două partide de la Constanţa, pot spune că pe final ne-am comportat onorabil, deşi rezultatele nu au fost pozitive. Am început mai slab în primul meci poate şi din cauza tracului că jucam o finală, dar începând din setul doi am jucat mai bine. Au fost momente bune, spectaculoase, în care ne-am ridicat la valoarea adversarului. În primul meci, a pierdut setul doi cu 29-27 şi am condus până pe final, deşi am avut două mingi de set. Băieţii au avut un comportament meritoriu, nu s-au gândit la valoarea adversarului, au luptat pentru orice minge, au dorit să joace la valoarea lor şi pot spune că pe final evoluţia noastră a fost apreciată. La un moment dat, la Constanţa am primit felicitări pentru evoluţie şi pentru faptul că suntem singura echipă care a luat un set în acest retur pe terenul echipei din Constanţa“. În aceste condiţii, tehnicianul craiovean se gândeşte cu optimism la meciul al treilea, din Bănie: „Am spart această barieră, adică am luat un set, şi ne-am mai agăţat de ei în celelalte seturi. Acest lucru îmi dă speranţa că la Craiova avem acea şansă mică. Presiunea va fi mai mare pe adversar şi eu sper într-o evoluţie mai bună a jucătorilor mei. Măcar să câştigăm primul meci. Dacă nu, rămânem cu locul doi, care este peste aşteptările tuturor, foarte bun pentru condiţiile actuale“.
Căpitanul formaţiei oltene, Laurenţiu Vânătoru, a punctat faptul că, din teren, Tomis a părut o echipă greu de învins: „Am întâlnit o echipă foarte motivată, iar noi nu am jucat aşa cum ne doream. Tomis Constanţa a părut imposibil de învins în primele meciuri. Au jucători cu experienţă internaţională. Cu toate acestea, noi nu ne lăsăm. Sper să câştigăm cel puţin un meci acasă, mizăm pe public“.

Dumitrache, lăudat
de antrenor

Colegul său Mihai Dumitrache, care în ziua primului meci a împlinit 26 de ani, îşi doreşte ca echipa olteană să se ridice luni la valoarea unei finale. „Am vrut să scoatem un rezultat mare, dar nu s-a putut. Am reuşit totuşi să creştem nivelul de joc. Ne aşteptăm la un prim meci dificil, dar sper să batem. Aşteptăm publicul în număr mare să punem presiune pe adversari. Vrem să batem şi să ne ridicăm la valoarea acestei finale. Este şansa noastră să demonstrăm că putem“, a spus cel poreclit de colegi „Bombardierul“. Antrenorul Pascu l-a lăudat pe Mihai pentru prestaţiile de la Constanţa: „Mihai şi-a sărbătorit ziua de naştere printr-o evoluţie foarte bună“.
Singurul străin din lotul craiovean, Vladimir Jovic, consideră că mulţi jucători au simţit presiunea unei finale: „Pentru majoritatea dintre noi este prima finală. Nu a fost uşor să jucăm la Constanţa. În meciul al doilea am intrat mai încrezători, rezultatul a fost că am câştigat un set. Acum avem posibilitatea să câştigăm primul meci din acest sezon în faţa Constanţa. Vom fi conectaţi sută la sută şi aşteptăm craiovenii să ne susţină să câştigăm şi să continuăm finala şi marţi“.

Voleibaliştii şi baschetbaliştii merg cu Daria la mall

Componenţii echipelor masculine de volei şi baschet de la SCM-U Craiova vor merge mâine, de la ora 12.00, la mall, alăturându-se astfel campaniei de strângere de fonduri pentru Daria Negrea, o fetiţă de şase ani, diagnosticată cu chist arahnoidian de fosă posterioară, pentru salvarea căreia este nevoie de aproximativ 40.000 de euro. La mall, unde va fi prezentă şi micuţa Daria alături de familia ei, sportivii vor acorda autografe fanilor şi se vor fotografia cu persoanele care doresc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS