14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi-au luat pastila de moral

Şi-au luat pastila de moral

CS Turnu Severin a învins-o pe FC Vaslui şi crede tot mai mult în rămânerea în Liga I

Formaţia CS Turnu Severin a învins, vineri seară, pe „Municipal“, cu scorul de 2-0 (1-0), pe FC Vaslui, într-un meci contând pentru etapa a 25-a a Ligii I. Oltenii de la Dunăre şi-au făcut foarte bine temele pentru acest joc, au blocat cu brio atacurile moldovene, destabilizându-i pe contraatac, în foarte puţine momente văzându-se diferenţa din clasament. Alb-albaştrii au deschis scorul cu puţin timp înainte de pauză, Hasanovici expediind o „torpilă“ de la aproximativ 25 de metri, la colţul scurt, făcând inutil plonjonul lui Dani Coman, revenit între buturile vasluiene după o pauză de patru luni (’42,1-0). Certaţi la pauză de Viorel Hizo, moldovenii au încercat mai mult în ofensivă, dar au arătat doar neputinţă, în timp ce elevii lui Jerry Gane şi-au văzut lungul nasului, au stat la „cutie“ şi au mizat pe contraatac. Aşa se face că în minutul 81, pe fondul unei dominări a oaspeţilor, Alex Neacşa a reuşit să sufle un balon şi, după o cursă de mai bine de 40 de metri, a strecurat mingea elegant pe lângă „Robocop“, făcând ca tabela să indice 2-0. De altfel, acesta a fost scorul final, victorie în urma căreia Severinul a luat o gură importantă de oxigen şi o doză sănătoasă de moral.
CS Turnu Severin: Panagopoulos – Olah, Tătaru, Asanovici, Dzhalilov (‘90, Bălău) – Tobă (‘26, Neacşa), Hasanovici, Vranjkovici, Brata – Florin Costea, Thomas (‘57, Roman). Antrenor: Jerry Gane.
FC Vaslui: Coman – Milanov, Celeban, Varela, Sălăgeanu – Caue, Raul Costin (‘70, Nedzipi) – Antal, Sânmărtean, Popovici (‘46, Temwanjera) – Buhăescu (‘77, Cordoş). Antrenor: Viorel Hizo.
Cartonaşe galbene: Hasanovici ‘24, Vranjkovici ‘61 / Caue ‘28, Antal ‘41, Sălăgeanu ‘76.
Au arbitrat: Cr. Balaj – M. Nicoară, D. Iliescu; F. Roşu.
Observatori: V. Ilinca, A. Constantin.

„Reintrăm în cărţile pentru salvare“

La finalul jocului, antrenorul severinenilor, Jerry Gane, a fost foarte mulţumit de cum au evoluat elevii săi, punctând că lupta pentru evitarea retrogradării este departe de se fi încheiat. „Felicit toată echipa pentru modul în care s-au dăruit şi au luptat. Reintrăm în cărţile pentru salvare. După înfrângerea de la Piatra Neamţ, lucrurile se complicaseră, dar azi (vineri – n.r.) am compensat împotriva unei echipe bune şi consider că a fost o victorie meritată. Hasanovic (autorul primului gol – n.r.) a ajuns în grup odată cu grecii. Are doar 22 de ani, la fel ca mulţi dintre jucătorii din lot. Mă bucur că a marcat. Le mulţumesc jucătorilor, pentru că mi-au răsplătit încrederea“, a spus Jerry Gane, la Digi Sport. „Am reuşit să câştigăm chiar dacă Durimel, Dorel Stoica şi Dănănae au lipsit. Florin (Costea – n.r.), chiar dacă nu a marcat, doar fapul că a fost în teren, că s-a zbătut, a contat foarte mult. A făcut un meci bun chiar dacă nu a înscris, este foarte importantă prezenţa lui în teren. Consider că sunt şase-şapte echipe care se bat pentru evitarea retrogradării. Sper să ne întoarcem cu trei puncte de la Galaţi. Am amintiri frumoase din deplasarea de la Târgu Jiu, atunci când era antrenor Grigoraş“, a completat tehnicianul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS